Roger Federer kuilun partaalla – naisten mestareilla julma päivä Australiassa

Tenniskauden ensimmäisessä grand slam -turnauksessa eli Australian avoimissa järisi perjantaina, kun Melbournessa taottiin kaksinpelien kolmatta kierrosta. Ennätyksen sivuamista jahdanneen Serena Williamsin turnaus päättyi, teinilupaus Coco Gauff yllätti kolmossijoitetun Naomi Osakan, ja tennislegenda Roger Federer sai huhkia oikein urakalla.

Williams hävisi 27:nneksi sijoitetulle Kiinan Wang Qiangille 4–6, 7–6, 5–7.

–  Tein vain liian paljon virheitä ammattiurheilijaksi, Williams tunnusti.

Williams, 38, joutuu yhä odottamaan Margaret Courtin 24 grand slam -kaksinpelimestaruuden ennätyksen sivuamista. Williamsin edellinen grand slam -voitto on vuoden 2017 Australian avoimista.

Gauff, 15, musersi Australiassa mestaruutta puolustaneen Osakan hieman yli tunnissa luvin 6–3, 6–4. Sijoittamaton Gauff ehti jo avauskierroksella pudottaa Venus Williamsin.

–  OMG. Kaksi vuotta sitten hävisin junioreissa 1. kierroksella ja nyt olen täällä – tämä on ihan hullua, Gauff äimisteli.

Federer selvitti tiensä neljännelle kierrokselle hiuksenhienosti. Australian John Millman oli jo kiinni suuryllätyksessä, johtaessaan viidennen erän kymmeneen pisteeseen pelattua katkaisupeliä 8–4. Kuusinkertainen Australian avointen mestari Federer selvisi kuitenkin kuiville voittamalla kuusi pistettä putkeen.

–  Huh, olipa kovaa. Onneksi tässä oli super-katkaisupeli (10 pisteeseen), muuten olisin hävinnyt tämän, urallaan nyt 100 otteluvoittoa Australian avoimissa ottanut Federer huokaisi.

Wozniackin ura päättyi kyyneliin

Tanskalaistähden Caroline Wozniackin ammattilaisura päättyi tappioon Tunisian Ons Jabeurille.

–  Ehkä tämä oli vain tarkoitettu näin. Minulla on ollut kentällä uskomattomia kokemuksia, mielettömiä faneja ja olen saanut perheeltäni paljon tukea, etenkin isältäni joka on valmentanut minua kaikki nämä vuodet, urallaan 30 WTA-turnausta voittanut ja grand slam -voiton Australiassa 2018 ottanut Wozniacki totesi kyynelsilmin.

Henri Kontinen meni kanadalaisen parinsa Gabriela Dabrowskin kanssa nopeasti toiselle kierrokselle sekanelinpelissä. Kontinen ja Dabrowski kukistivat Lucie Hradeckan ja Kevin Krawietzin 6–2, 6–4.

Kontinen on varmistanut paikkansa toiselle kierrokselle myös miesten nelinpelissä, jossa hän parinsa Jan-Lennard Struffin kanssa kohtaa lauantaina parin Maximo Gonzalez/Fabrice Martin.

Lue myös:

    Uusimmat