Mainos

Rodinov: Venäjän armeijaa pienennettävä

Puolustusministeri Igor Rodionovin mukaan Venäjän asevoimien on kutistuttava mahtuakseen tiukkoihin budjettiraameihin, kertoi uutistoimisto Interfax.

Rodionov kuitenkin korosti, että strategiset ydinaseet pidetään toimintavalmiina hinnalla millä hyvänsä ja myös maan sotilaallinen avaruusohjelma saa riittävän rahoituksen. Asevoimien koon ja niiden varustuksen on vastattava valtion taloudellista tilaa; muuten meillä ei ole varaa maksaa edes sotilaiden palkkoja, Rodionov totesi.

Tavoitteena on hänen mukaansa luoda tiivis, liikkuva ja hyvin varustettu armeija. Rodionov ei kuitenkaan sanonut, minkä kokoinen armeijan tulisi olla näiden tavoitteiden täyttämiseksi.

Parlamentin päätöksen mukaan Venäjän asevoimia tulisi supistaa noin 1,5 miljoonaan mieheen vuoteen 2000 mennessä. Presidentti Boris Jeltsin on luvannut luoda maahan ammattiarmeijan nykyisten asevelvollisuusjoukkojen tilalle.

Rodionovin edeltäjän Pavel Gratshovin mukaan armeijan vahvuuden leikkaaminen alle kahden miljoonan vaarantaa kansallisen turvallisuuden.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.