Rockviulisti David Garrett: Todellisuus on unelmointia jännittävämpää

Ihana David Garrett hurmaa niin levyllä kuin livenäkin. Helmi sai haastattelun hurmaavalta viulistikomistukselta.

Maailman nopeimmaksi viulistiksi Guinnessin ennätyskirjassa palkittu David Garrett vieraili Suomessa promoamassa juuri julkaistua Rock Symphonies -albumiaan. Levy on sekoitus rockklassikoita ja upeaa klassista soitantaa. Helmi pääsi tapaamaan Korkojen Kera- talkshowssa esiintyneen hurmaavan Garrettin.

Ei mikään tähdenlento

David Garrett, 30, aloitti viulunsoiton ollessaan vain nelivuotias. Hän eteni nopeasti viulunsoittajana ja jo 13-vuotiaana hän oli ansainnut itselleen arvostetun klassisen viulistin uran, josta moni viulisti haaveilee koko ikänsä.

– Tiesin jo nuorena, että musiikki on asia, jota tarvitsen elämässäni ja viulunsoitossa olin hyvä, joten tämä oli luonnollinen ratkaisu ryhtyä ammattiviulistiksi. Olen todella iloinen, että olen pystynyt jatkamaan uraa kaikki nämä vuodet tähän päivään asti. Kuulostaa, että olisin jo jäämässä eläkkeelle, mutta se ei pidä paikkansa, Garrett naureskelee.

Garrettin äiti on amerikkalainen ballerina ja isä saksalainen juristi. Perhe asui suurimman osan viulistin lapsuudesta Saksassa, mutta matkusti usein Yhdysvaltoihin.

– En koe olevani saksalainen enkä amerikkalainen, en usko kansalaisuuksiin. Ehkä se johtuu jatkuvasta matkustelusta kahden maan ja mantereen välillä. Ihmiset kutsuvat minua enemmän saksalaiseksi, koska asuin koko lapsuuteni Saksassa.

Teini-ikäisenä Garrett ponnahti nopeasti julkisuuteen ja maineeseen, mutta ei tahtonut jäädä vain tähdenlennoksi. Hän pakkasi tavaransa ja muutti New Yorkiin. Garrett toivoi kehittyvänsä entisestään ja oppivansa uusia soittotekniikoita. Hän pääsi opiskelemaan musiikkitiedettä ja sävellystä maineikkaaseen Julliardin kouluun.

Ennen Julliardin aloittamista Garrett ei ollut kosketuksissa muiden musiikkilajien kanssa. Hänen kotonaan kuunneltiin vain klassista musiikkia.

– Julliardissa tapasin uusia ystäviä, kuten tanssijoita ja näyttelijöitä, joiden kautta opin kuuntelemaan myös muita musiikkilajeja, ja ymmärsin, että pelkästään klassisella musiikilla en luo välttämättä mitään uutta. Sain idean kahden musiikkilajin yhdistelemisestä.

Unelmat muuttuivat todellisuudeksi

Suomessa julkaistu Rock Symphonies -albumi nousi Saksassa listaykköseksi, ja on myynyt siellä jo yli miljoona kappaletta. Amerikassa David Garrettin suosio on ollut valtavassa nousussa, hän oli myydyin klassinen artisti vuonna 2009. Ennen Suomen visiittiään Garrett oli pitkään USA:n kiertueella.

Komea viulisti on saavuttanut nuoresta iästään huolimatta paljon.

– Minulla ei ole enää unelmia. Ei siksi, että olisin saavuttanut jo kaiken mikä on mahdollista saavuttaa, mutta viime vuosina on sattunut vain niin upeita asioita. Sanotaan, että todellisuus on muuttunut jännittävämmäksi kuin unelmointi, Garrett paljastaa.

– Täytyy sanoa, että olen todella ollut onnekas. En ole ikinä ajatellut viulunsoittoa uran kannalta tai raskaana työnä. Minulle hienoimpia hetkiä on olla lavalla ja nähdä, että yleisö nauttii soitostani. Se on hyvin palkitsevaa.

Pikavisiitti Suomeen

Garrett ehti vierailemaan Suomessa vain yhden päivän ajan. Kiireinen aikataulu ei vielä antanut periksi päästä tutustumaan Helsinkiin sen paremmin. Haastatteluiden lisäksi hän vieraili Korkojen Kera- talkshowssa.

– Ehdin nähdä vain hotellihuoneen, ja tv-studion. Kaikki ovat näyttäneet ihan kivalta, mutta toivottavasti pääsen tutustumaan vielä Suomeen paremmin.

Milloin Garrett nähdään Suomessa konsertoimassa?

– Ensi syksynä soitan Saksan ulkopuolella konsertteja, kuten Itävallassa ja Sveitsissä. Uskon ja toivon, että tapaan myös suomalaiset uudestaan syksyllä. Toivottavasti jaksatte odottaa, hän sanoo ja hymyilee.

David Garrett Korkojen kera -ohjemassa. Katso video!

Teksti: MTV3 Helmi / Nella Rahkonen

Kuvat: Universal Music Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja