Rocktähdet Ison-Britannian äveriäitä

Jos aikoo rikkaaksi Iso-Britanniassa, ei rocktähden ura ole olleenkaan huonompi idea. Tämä ilmenee Britannian ja Irlannin rikkaimpien listasta.

Sunday Times -päivälehden kokoamalla listalla on 38 ihmistä, jotka ovat keränneet rahansa musiikkiteollisuudesta.

Takavuosien superbändit ovat olleet jäsenilleen hyvä rahasampo. Kun The Beatlesin Sir Paul McCartneyn ja Ringo Starrin omaisuus lasketaan yhteen edesmenneen George Harrisonin perheen omaisuuden kanssa, summa kohoaa yli miljardiin puntaan (noin 1,5 miljardiin euroon).

The Rolling Stonesin neljän jäsenen varat kipuavat yhteensä noin 570 miljoonaan puntaan, kun taas Irlannin ylpeys U2 yltää 487 miljoonaan puntaan.

Pink Floydin David Gilmourilla ja Roger Watersilla on kummallakin noin 85 miljoonan punnan varallisuus. Mukavasti tuohta on myös Queenin Brian Maylla (75 miljoonaa) ja Roger Taylorilla (70 miljoonaa puntaa).

Alan tuoreemmista tulokkaista Coldplay-yhtyeen nelikon yhteinen omaisuus on jo nyt 120 miljoonaa puntaa.

Musiikkialan kaikkein rikkain on listalla Clive Calder. Entisen levy-yhtiöpomon varallisuus on noin 1,3 miljardia puntaa. Toisena tulee Andrew Lloyd-Webber ja kolmantena Paul McCartney, jonka rahakasojen arvioidaan hupenevan 100 miljoonalla punnalla avioeron takia.

On syytä huomata, että Sunday Timesin listalta puuttuu kokonaan pankkitileillä olevat varat, koska lehti ei voinut saada niistä tietoja.

(MTV3-STT-AFP)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja