Mainos

Robinson perui matkansa Lähi-itään

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Mary Robinson on peruuttanut Lähi-itään suunnittelemansa tutkimusmatkan. Syyksi matkan peruuttamiselle kerrottiin Israelin haluttomuus yhteistyöhön. Asiasta kertoi Robinsonin toimisto.

Robinson aikoo sen sijaan nyt valmistella raportin YK:n ihmisoikeustoimikunnalle "miehitetyillä palestiinalaisalueilla pahenevasta tilanteesta". Raportti perustuu alueelta saatuihin muihin tietoihin.

Espanjan entisen pääministerin Felipe Gonzalezin ja Etelä-Afrikan ANC:n entisen pääsihteerin Cyril Ramaphosan oli tarkoitus matkustaa Robinsonin mukana Israeliin ja palestiinalaisalueille.

- Gonzalezin ja Israelin ulkoministerin (Shimon Peresin) välillä käydyn puhelinkeskustelun jälkeen valtuuskunta ymmärsi, etteivät Israelin viranomaiset avustaisi vierailuvaltuuskuntaa, Robinsonin toimiston tiedotteessa sanottiin.

Israelin Genevessä toimiva YK-suurlähettiläs Yaakov Levy sanoi aiemmin tänään asian olevan harkinnassa. Israel oli kuitenkin varoittanut Robinsonia ryhtymästä yksipuolisiin toimiin.

YK:n ihmisoikeustoimikunta vaati kuun alussa hyväksytyssä päätöslauselmassa Robinsonia johtamaan Israeliin ja palestiinalaisalueille pikaisesti lähetettävää valtuuskuntaa.

Robinson sanoi ottavansa tehtävän vastaan vain, jos valtuuskunta saisi molempien osapuolten hyväksynnän. Palestiinalaiset ovat toivottaneet YK-valtuuskunnan tervetulleeksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.