Robert Kubican valtavalla suosiolla kääntöpuolensa – Williamsin tallikaveri avautuu kokemuksistaan: ”Puolet kommenteista vihaa puolalaisilta”

Valtavan puolalaisen fanijoukon turhautuminen F1-kuski Robert Kubican asemaan sarjaan hännillä on purkautunut ikävällä tavalla Williamsin tallikaverin George Russellin suuntaan.

Yhdeksän vuoden tauon jälkeen paluun F1-sarjaan tehnyt Kubica on jäänyt onnettomalla Williamsilla kauas kärkitaisteluista, mutta samalla ero omaan tiimikaveriinkin on kasvanut varsin rumaksi.

Williamsin sisäiset aika-ajot karusti 12–0 vienyt Russell avautuu ikävästä kääntöpuolesta, joka liittyy Kubican valtavaan suosioon kotimaassaan Puolassa.

– Se tekee vähän kipeää, että 50 prosenttia kommenteista päivityksiini on vihaa puolalaisilta kannattajilta, kun taas 50 prosenttia on täyttä tukea minulle, Russell kertoi Motorsport.comille.

– Minä välitän vain siitä, miten Williamsin sisällä ajatellaan minusta, ja mitä Mercedes ajattelee minusta, mutta aina haluat myös kunnioitusta ulkopuolelta.

– En ole törmännyt keneenkään minua kohtaan epäkunnioittavaan tai minua vihaavaan ihmiseen, joka ei olisi Puolasta, Russell täräyttää.

F1 on saanut nauttia myös positiivisesta Kubica-ilmiöstä. Jos vain hyvät tavat pysyisivät mukana, Russellilla ei olisi asian kanssa ongelmaa.

– Arvostan tilannetta ja voin vain toivoa, että minulla olisi jonain päivänä yhtä intohimoisia faneja kuin hänellä, Russell jatkaa.

Kubica voitti aiemmalla urallaan vain yhden kilpailun, Kanadassa vuonna 2009, mutta hänen sisukkaat otteensa ja pelastuminen Montrealin vakavasta onnettomuudestaan ja vuoden 2011 ralliturmasta ovat tehneet hänestä fanien ikisuosikin.

Lue myös:

    Uusimmat