Robert Kubica kisannut viimeksi vuosia sitten – Claire Williams iskee kriitikkoja vastapalloon

Robert Kubican paluu F1-kisakuskin tehtäviin on kirvoittanut kriitikoiden kielenkannat teräviksi. Paitsi että ensi kaudella Williamsilla kisaavan puolalaispilotin oikea käsi ei toimi täysin, hänen viimeisin F1-kisansa on kahdeksan vuoden takaa kaudelta 2010.

Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williamsia Kubican pitkä F1-kilpailutauko ei kuitenkaan huoleta. Kubica on toiminut tällä kaudella tallin reservi- ja kehityskuljettajana.

– Robert on viettänyt koko vuoden meidän kanssamme. Hän ajaa kauden viimeiset ykkösharjoitukset, ja hän on ajanut niitä sen myötä kolme tänä vuonna. Hän on ajanut paljon kilometrejä kisaradoilla ja simulaattorissa. Ei ole niin, etteivätkö uuden sukupolven autot olisi hänelle tuttuja, Williams sanoi C Morelle.

Kubica loukkasi oikean kätensä erittäin vakavasti rallionnettomuudessa alkuvuonna 2011. Kuntoutus sen jälkeen on ollut sinnikästä, että puolalainen pystyy ylipäätään kunnolla ajamaan F1-autoa.

Claire Williams sanoo, että Kubicalla on hieno tarina, hän nauttii suunnatonta suosiota varikolla ja maailmalla ylipäätään, ja on loistava persoona. Markkinoinnillisista syistä Williams ei kuitenkaan Kubicaa apulaistallipäällikön mukaan palkinnut, vaikka hän siihen puoleen jytyä tuokin.

Claire Williamsin mukaan kuskiratkaisussa painoi ainoastaan lahjakkuus.

– Valitsimme hänet siksi, että hän tulee varmasti suoriutumaan ensi vuonna hyvin sekä autossa että sen ulkopuolella ja auttamaan tätä tiimiä takaisin sinne, missä haluamme sen olevan.

Williams on vajonnut formula ykkösissä pohjamutiin ja ollut tällä kaudella sarjan selkeästi heikoin talli. Kun sesonkia on jäljellä enää yksi kilpailu, Williamsilla on kanadalaisen Lance Strollin ja venäläisen Sergei Sirotkinin ajamana yhteensä vain seitsemän pistettä.

Ensi vuonna jalkeilla on kuitenkin kokonaan eri kuskikaksikko, kun Williamsin ohjaimiin hyppää Kubican ohella brittikuski George Russell.

– He muodostavat mielestäni aika vahvan kuskikaksikon vuodeksi 2019, Claire Williams sanoi.

Alla olevalla videolla Kubican omat mietteet sopimuksestaan.


Lue myös:

    Uusimmat