Pesti F1-katastrofitallissa ei masenna Robert Kubicaa: "Saattaa kuulostaa oudolta, mutta nautin paluustani"

F1-sarjan hännänhuipuksi romahtaneen Williams-tallin kuljettaja Robert Kubica vakuuttaa olosuhteista huolimatta nauttivansa yhä paluustaan kuninkuusluokkaan täysin siemauksin.

Rallionnettomuudessa vaikeasti vuonna 2011 loukkaantunut Kubica palasi tällä kaudella formulasarjaan kilpakuljettajaksi kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Työ kilpailukyvyttömän Williamsin ohjaimissa ei kuitenkaan ole ollut helppoa.

– Tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta nautin paluustani. Jos minua pyydetään, niin olen vain iloinen voidessani auttaa. Tämä johtuu luultavasti siitä, että olin niin kauan poissa. Tiedän kyllä, että olemme hitaita ja kisat ovat vaikeita, mutta minä nautin siitä, Kubica vakuutti F1-sarjan virallisille verkkosivuille.

Barcelonan testit helmikuussa olivat Williamsille käytännössä täydellinen katastrofi. FW42-auto ei valmistunut ajoissa testiavaukseen, minkä jälkeen ajokin suorituskyky osoittautui radalla kilpailijoidensa rinnalla täysin alimittaiseksi.

– Realistinen tavoitteemme oli saada kauteen pehmeä startti. Meille oli tärkeää pitää yllä positiivinen momentum, jotta saisimme auton kehityksen käyntiin ja sen suorituskyvyn oikeaan ikkunaan. Ikävä kyllä tilanne testeissä oli hieman erilainen, Kubica harmitteli.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Espanjassa. Williams ei ole saavuttanut ainuttakaan pistettä neljässä ensimmäisessä kisassa. 

Lue myös:

    Uusimmat