F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Williams-talli selitti Robert Kubican saamia selkäsaunoja: "Epäilen, että se johtuu siitä"

2:26
Videolla Robert Kubica muistelee hurjaa ulosajoaan.

F1-talli Williams on kieltänyt huhut siitä, että Robert Kubican auto olisi tallikaveri George Russellin autoa heikompi. Tallin mukaan Russell saa enemmän irti renkaistaan kuin Kubica, kertoo racefans.net.

Kubica on toistaiseksi saalistanut ainoan Williamsin tallipisteen, mutta vauhti muuten on ollut Russellia hitaampaa. Russell on ajanut paremmalle sijalle 10 kisassa 12 kilpaillusta osakilpailusta. Tallin kisainsinööri Dave Robsonin mielestä kyse on renkaiden hallinnasta.

– Epäilen, että se johtuu renkaista. Kun erot kasvavat noin suuriksi ja autot ovat identtisiä, niin epäilen, että kyse on siitä. Meidän täytyy pohtia Robertin kohdalla olevaa ongelmaa ja katsoa, voimmeko parantaa tilannetta tulevien viikkojen aikana, Robson sanoo.

Ryan hehkuttaa Russellia sillä, että hän tunnistaa, mitä renkaat tulevat tekemään, kun hän aloittaa nopean kierroksen. Hänen mukaan Kubica ei ole vielä sinut renkaiden kanssa.

– Robertilla on ehkä vielä vähän ymmärrettävää siinä, miten renkaista saadaan täysi teho irti. Selvästikin nämä renkaat eroavat Bridgestonen ja Michelinin omista. Ne eivät välttämättä ole huonompia, mutta erilaisia. Niitä täytyy kohdella eri tavalla ja niiden ymmärtäminen ei ole helppoa, Robson päättää.

Formula ykköset jatkuvat kesätauon jälkeen 1. syyskuuta Belgian GP:llä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja