Robert Helenius sparraamaan Deontay Wilderia – vahvisti samalla suuntaavansa merkittävään otteluun ulkomaille

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius matkustaa toukokuussa Yhdysvaltoihin maailmanmestari Deontay Wilderin harjoitusvastustajaksi.

Wilder kohtaa WBC-liiton raskaan sarjan ottelussa Dominic Breazealen 18. toukokuuta, ja Helenius työskentelee sitä ennen kahden viikon ajan Wilderin sparraajana.

–  Wilderin tiimi otti meihin yhteyttä, ja he halusivat meidät Wilderin harjoitusleirin lopulle sparraajaksi. Oikeastaan en haluaisi matkustaa niin kauas harjoittelemaan, mutta tämä treeni on tosi tärkeää myös itselleni, Helenius kertoo ahvenanmaalaisen rahapelejä järjestävän Pafin tiedotteessa.

Helenius on toiminut aiemmin muiden muassa Anthony Joshuan, Vladimir Klitshkon, Tyson Furyn ja Aleksandr Povetkinin harjoitusvastustajana. Wilderin kanssa hän harjoittelee Alabaman Tuscaloosassa.

–  He haluavat varmasti ottaa selvää, millainen vastus olen mahdollista tulevaa kohtaamista varten. Mutta harjoittelu hyödyttää tietysti minua itseäni ihan yhtä lailla, Helenius arvioi.

–  Mitä enemmän näen erilaisia nyrkkeilytyylejä, sitä parempi. Wilderillä on sen verran omanlaisensa tyyli, että hänen kanssaan harjoittelu on minulle todella eduksi.

Heleniuksen mukaan hänellä on jo sopimus seuraavasta ammattilaisottelusta. Se järjestetään ulkomailla.

–  Vastassa on itseäni korkeammalle rankattu nyrkkeilijä, eikä matsia otella Suomessa. Enempää en voi vielä tässä vaiheessa paljastaa.

Myös Heleniuksen valmentaja Johan Lindström lähtee Tuscaloosan harjoitusleirille.

Lue myös:

    Uusimmat