Kuva: Robert Heleniuksen sparrivastustajana nyrkkeilyn pelottavin tyrmääjä – suomalaisjätti naurahtaa odotetun ottelunsa vedonlyöntinäkymille

Nyrkkeilijä Robert Heleniukselle uran suurin voitto – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä 1:05
MTV Uutiset Live kertoi Robert Heleniuksen uran suurimmasta voitosta maaliskuussa 2020.

Nyrkkeilijä Robert Helenius on kärvistellyt yli puolitoista vuotta odotellen uusintaottelua Adam Kownackia vastaan. Nyt se vihdoin käsillä. Suomalaisjätti on hionut kehäkuntoaan raskaan sarjan mestaruutta tavoittelevan Deontay Wilderin kanssa Yhdysvaltojen Alabamassa. 

Sekä Helenius että Wilder ottelevat Las Vegasissa ensi viikon lauantaina. Helenius on toinen illan kakkosottelun päätähdistä, ja vastaan astelee puolalainen Kownacki, jonka Helenius yllätti teknisellä tyrmäyksellä New Yorkissa maaliskuussa 2020

Helenius ja uransa 42 voitosta 41 tyrmäyksellä ottanut Wilder ovat pitäneet huolen siitä, että kumpikin on valmiina T-Mobile Arenan kirkkaissa valoissa. 

– Wilderin kanssa olen sparrannut monta erää, ja minulla on ollut myös oma sparripartneri, joka on tuonut enemmän Kownackin näköistä nyrkkeilyä mukaan, jo reilut kaksi viikkoa leirillä ollut Helenius kertoo MTV Urheilulle puhelimitse Alabamasta. 

– Wilder on kovassa kunnossa, ja niin olen minäkin. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

"Olen ollut puolitoista vuotta valmis"

Helenius tunnustaa, että uusintaottelun odottelu ja matkan varrella tulleet takaiskut ovat olleet "todella tuskallisia". Henkisesti ja taloudellisesti. 

– Kyllä siinä on mennyt muutamia päiviä miettiessä, että miten tässä tulee käymään, Helenius huokaisee pitkien treenileirien päätteeksi tulleista peruutuksista. 

– Olen ollut puolitoista vuotta valmis ottamaan sen uusintamatsin ja näyttämään, että pystyn vielä parempaan.

Kaksimetrisen Heleniuksen voitto kymmenen senttiä lyhyemmästä, tuolloin tappiottomasta Kownackista oli yllätys keväällä 2020. Puolalainen on tälläkin kertaa suosikki vedonlyöntitoimistojen listoilla, mikä selvästi huvittaa Heleniusta. 

– En yleensä seuraa mitään vetotilastoja, mutta juu...siinä on tilaisuus, Helenius naurahtaa viitaten hänen voitolleen panostamiseen.  

Koronapandemia ja pitkä ottelutauko tulivat Heleniuksen kannalta ikävimpään mahdolliseen rakoon, sillä alla oli juuri uran makein voitto. Nyt mittarissa on ikää jo 37 vuotta. 

– Sanotaan, että pöntössä on vielä 2-3 vuotta polttoainetta. Sen verran pystyn vielä tsemppaamaan, maailmanmestaruusunelmasta usein puhunut raskassarjalainen summaa.  

Lue myös:

    Uusimmat