Vaisu Robert Helenius tyrmättiin, suomalaisjätiltä nyt kovia paljastuksia – "Massiivinen virhearvio lääkkeiden kanssa"

39:47
Videolla Tulosruudun huhtikuinen juttu Robert Heleniuksesta.

Kun Robert Helenius hävisi tyrmäyksellä heikon esityksen jälkeen Gerald Washingtonille heinäkuussa 2019, suomalaisjätin ura näytti suuntaavan alamäkeen. Viime maaliskuussa ryminällä parrasvaloihin palannut Helenius tunnustaa nyt, että hän otteli Washingtonia vastaan vahvasti lääkittynä.  

Helenius kertasi vuoden takaisia tapahtumia Proboxing-fans.com-sivuston haastattelussa. 

– Olin ollut kipeänä ottelua edeltävän viikon, ja minulla oli kuumetta matsin aattona. Mutta olin silti luottavainen, ja halusin otella, sillä olimme tehneet kovan harjoitusleirin. Minuun oli tankattu paljon lääkkeitä, mikä sekoitti hermostoni, Helenius kommentoi. 

– Asiat eivät menneet suunnitelmien mukaan. Teimme massiivisen virhearvion lääkkeiden kanssa. Normaalit reaktioni eivät olleet tallella. Minun olisi pitänyt voittaa hänet, ja ymmärrän, että ihmiset menettivät uskoni minuun. Olin pettynyt, enkä ollut lainkaan ylpeä itsestäni tuon ottelun jälkeen. 

Ottelu päättyi Washingtonin tyrmäysvoittoon 8. erässä. 

Yhden väliottelun jälkeen Helenius palasi Yhdysvaltoihin. Hänen piti toimia puolalaisen Adam Kownackin ponnahduslautana kirkkaampiin valoihin, mutta Helenius hyödynsi hienon mahdollisuuden täydellisesti ja tyrmäsi Kownackin 4. erässä maaliskuussa. 

Yllätys nosti Heleniuksen korkealle painoluokan rankingissa, ja mahdollisuudet MM-otteluun paranivat moninkertaisiksi. 

– Olen tottunut ottelemaan Adamin kaltaisia rähisijöitä vastaan, ja vastaiskut ovat paras aseeni. Se oli minulle täydellinen ottelu. 

"Olemme treenanneet joka päivä"

Heleniuksen mukaan hänen managerinsa Markus Sundman tekee jatkuvasti töitä uuden ottelun eteen – tavoitteena on nousta kehään lokakuussa. Koronapandemian aikana suomalaisjätti on panostanut voimaharjoitteluun kotipaikassaan Ahvenanmaalla. 

– Olemme treenanneet joka päivä. En ole tehnyt voimaharjoitusleiriä aikoihin, joten se on mukavaa, ja hyvin suosittua täällä voimamieskisojen ja sellaisten takia. 

– Islantilainen raskassarjalainen Gunnar Kristinsson harjoittelee nyt kanssani kolmen viikon ajan. Hänellä on ottelu elokuussa, "Nordic Nightmare" selvittää. 

Heleniukselle sopisi taas erittäin hyvin otteleminen Yhdysvalloissa, mutta myös paluu kehäköysien keskelle kotimaassa on käväissyt mielessä. 

– Tästä on keskusteltava PBC-promootion kanssa, mutta rakastaisin ison ottelun tuomista Suomeen, jos otteleminen Yhdysvalloissa ei onnistu. 

– PBC:llä on paljon hienoja nyrkkeilijöitä listoillaan. Ottelen heistä ketä tahansa vastaan, sillä minun on todistettava, että voin lyödä kenet tahansa. Olen valmis mihin tahansa. Haluan maailmanmestariksi! Helenius summaa. 

PBC:n listoilla raskassarjalaisista ovat muun muassa entiset maailmanmestarit Andy Ruiz jr., Charles Martin ja Deontay Wilder

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja