Rita Niemi-Manninen väsyi muiden äitien arvosteluun – joutui keskeyttämään yhteistyön: "Takkini on täysin tyhjä"

Imetysvaikuttajan tehtävä toi liikaa kritiikkiä ja arvostelua. 

Tosi-tv-persoona Rita Niemi-Manninen on päättänyt tehtävänsä Imetyksen tuki ry:n imetysvaikuttajana. Niemi-Manninen on toiminut vaikuttajana sosiaalisessa mediassa imettäessään hänen ja puoliso Aki Mannisenkesällä syntynyttä Donna-tytärtä. 

Tuoreen äidin mukaan keskeytyksen syynä on julma arvostelu, joka on käynyt ylivoimaiseksi. 

– Koin arvostelun olevan niin rankkaa ja ajoittain jopa kiusaamisen puolelle menevää, että en halua jatkaa tehtävässä enää, hän kirjoittaa Instagram-päivityksessään. 

– Takkini on siis täysin tyhjä tältä osin ja vaikuttajana toimiminen on päättynyt. Nyt keskityn ihanaan vauvaani ja imetystaipaleemme jatkuu ilman imetysvaikuttaja-roolia.

Niemi-Mannista on kritisoitu esimerkiksi korvikkeen tarjoamisesta, Donna-vauvan imuotteesta sekä hänen omasta ulkonäöstään ja hyvinvoinnistaan. 

Imetyksen tuki ry:n tiedotteessa nostetaan esille huoli siitä, kuinka julmasti nykyaikana äitejä ja perheitä kommentoidaan. 

– Kritisoinnin sijaan yhteiskunnan ja sen jäsenten tulisi suojella äitejään ja vauvojaan. Rohkaisun, arvostuksen ja tuen ilmapiirissä kasvaa hyvinvoivia vanhempia ja lapsia, yhdistys muistuttaa. 

– Rita on ansiokkaasti ja arvokkaalla tavalla tehnyt imetystä näkyväksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja