Esikoisensa saaneet Rita ja Aki Manninen kertovat koskettavasti vanhemmuudesta: "Lapsi oli niin toivottu ja odotettu"

Lapsettomuudesta kärsineet ja kesällä esikoisensa saaneet Aki ja Rita Manninen ovat hullaantuneita pieneen tyttövauvaansa.

Kesäkuussa 2019 televisiopersoonapariskunta Aki ja Rita Manninen kokivat unelmiensa täyttymyksen, kun heidän esikoistyttärensä syntyi. Pari kärsi muutaman vuoden ajan lapsettomuudesta, josta he puhuivat myös avoimesti julkisuudessa. 

Nyt Manniset elävät uutta perhe-elämää aivan onnensa kukkuloilla. 

– Niin, kyllä se elämä muuttui aika radikaalisti, mutta niin se oli tarkoituskin. Mielestäni oikea aika sille muuttua tähän suuntaan. Täytyy sanoa, että tälle lapselle oli oikea aika tulla, Aki Manninen iloitsee. 

Rita Manninen komppaa aviomiestään ja toteaa pariskunnan elämän olevan kaikin puolin tällä hetkellä niin hyvällä mallilla, että pieni tyttö päätti saapua maailmaan mitä parhaimpaan aikaan. 

Lähes kuusi vuotta yhtä pitänyt pari yritti tulla raskaaksi yli kolmen vuoden ajan. Epätoivo ja suru olivat mielessä usein, vaikka pariskunnan yhteinen elämä sujuikin muuten hyvin. Manniset ehtivät rakentaa yhteistä yritystään ja saivat työtilanteensa tasattua, joten tällä hetkellä he voivat antaa jakamattoman huomionsa pienelle tytölleen. 

– Vanhemmuus tulee tällä hetkellä luonnostaan. Lapsi oli niin toivottu ja odotettu. Ritasta on tullut esiin todella hienoja puolia. Sellaisia puolia ja tunteita, joita en ollut aikaisemmin hänestä tavannut, Aki Manninen kertoo. 

– Meidän suhde kasvoi sen syntymän jälkeen tosi paljon, oikein syvempään suuntaan. Saimme lisää luottamusta ja arvostusta toista kohtaan, eli sekin tuo siihen vanhemmuuteen tiettyä arvoa. Lapsia ei pidetä itsestäänselvyytenä vaan ollaan läsnä, annetaan se aika, mies jatkaa. 

Rita Mannisen mukaan heidän vauvansa on topakka tyttö, jolla on tapana välillä hieman komennella vanhempiaan. Hän on kiinnostunut ympäristöstään ja muista ihmisistä sekä rakastaa vanhempiensa läheisyyttä. 

– Hän on hyvin kiltti. Ja nyt on tullut tämä seurusteluvaihe, ettei hän halua, että laitetaan mihinkään kehtoon yksin nukkumaan. Kyllä hän päivisin haluaa meidän syliin ja kuuntelee tarinoita, Rita Manninen kertoo onnellisena. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja