Rita ja Aki Mannisen tytär Donna joutui pilkan kohteeksi – pariskunta jyrähtää kiusaajille: "Mieti, jos kyseessä olisi oma lapsesi"

6:40
Aki, Rita ja Donna olivat vieraina Vappu ja Marja Livessä.

Tosi-tv-ohjelmastakin tuttu pariskunta, Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen, kertovat pettyneinä, miten heidän 1-vuotias tyttärensä saa osansa pariskuntaan kohdistetusta nettikiusaamisesta.

Rita Niemi Manninen jakoi maanantaina Instagram-tilillään kuvan 1-vuotiaasta Donna-tyttärestään.

Kyseessä ei ollut vauvantuoksuinen päivitys, jossa olisi kuvattu ihanaa ja iloista perhearkea – päinvastoin, kyse arjen nurjasta puolesta, johon Rita ja Aki ovat viime vuosina törmänneet usein etenkin sosiaalisessa mediassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– En voi millään käsittää, että aikuisten kiusankohteena on vastasyntynyt lapsi, urheilijana ja tv-kasvona tutuksi tullut Rita Niemi-Manninen kirjoittaa päivityksessään.

Tuohtumus ja valtaisa pettymys ihmisten nettikäyttäytymiseen paistaa naisen puheen läpi myös puhelimessa.

– Kun Donna sai nimen, se oli todella pipipäistä touhua, Rita muistelee noin vuoden takaista aikaa Akin kompatessa vaimoaan.

– En olisi voinut kuvitellakaan, että kun annamme lapsellemme nimen, nettihörhöt sekoavat täysin. Laitoin somepäivitykseeni vain muutaman kommentin, joita Donnan nimi sai aikaiseksi. Sitä samaa p*skaa on varmaan yli 10 sivua, Rita toteaa tuohtuneena.

– Tämä menee jo niin mauttomaksi. Mieti, jos kyseessä olisi oma lapsi, hän antaa ohjeeksi kaikille kommentoijille.

Lapset oppivat kiusaamiskulttuurin vanhemmiltaan

Ritan mukaan aikuisten ihmisten toiminnasta tekee entistä huolestuttavamman se, että nämä samaiset haukkujat saattavat itsekin olla vanhempia ja siten myös vesimerkkinä omille lapsilleen.

– Nämä vanhemmat saattavat paasata näitä asioita kotona ääneen lastensa kuullen. Jos minä haukkuisin ihmisiä Donnan kuullen, totta kai hän oppisi sellaisen ajattelutavan, Rita antaa esimerkkinä.

Rita huomauttaa, että vanhemmilla on suuri vastuu, myös sosiaalisessa mediassa – sillä kuten kotona, myös netissä he toimivat esimerkkeinä.

– On aivan kamalaa, miten törkeitä kommentteja ihmiset voivat kirjoittaa.

– Vähän isommat lapset käyttävät nykypäivänä nettiä ja myös näkevät noita juttuja (haukkumisia). Ei sovi ihmetellä, mistä lapset oppivat kiusaamiskulttuurin.

”Jos piilottelisin Donnaa, sekin olisi toisille ongelma”

Rita ja Aki toivat tietoisesti pienen lapsensa osaksi heidän sosiaalisen median sisältöjään. Sellaisena he aikovat sen pitää myös jatkossa.

– Päivitän somessa omaa elämääni. Ei se olisi lainkaan elämääni, jos sieltä näkyisi lapseni – sieltähän puuttuisi elämäni tärkein asia, Rita sanoo.

– Jos piilottelisin Donnaa, sekin olisi toisille ongelma, hän pohtii. 

Rita kuitenkin vakuuttaa, että mikäli tulevaisuudessa Donna itse kokee, ettei halua näkyä vanhempiensa somessa, kuvien ottaminen loppuu siihen.

– Sitten, kun hänellä on oma tahto ja hän ymmärtää, mitä tässä touhutaan, hän saa tietenkin sanoa mielipiteensä. En minä mene väkisin kuvaamaan, jos Donna sanoo, että mene pois kamerasi kanssa.

– Mutta jos hän haluaa olla TikTokissa tai tehdä oman YouTube-kanavan, kannustan häntä.

Rita ohjeistaa vanhempia: ”Herätys ihmiset!”

Itse haukuille turtunut Rita toivoo, että onnistuu kasvattamaan tyttärestään hyvällä itsetunnolla varustetun ihmisen – aivan kuten hän itse.

– Nykyään maailma on niin julma. Haluan ensisijaisesti opettaa tyttärelleni, että pitää olla hyvä toiselle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kiusaamista vastustavalla Instagram-päivityksellään nainen haluaakin muistuttaa kaikkia sosiaalisen median käyttäjiä hyvästä käytöksestä.

– Herätys ihmiset! On hyvä mennä peilin ääreen ja miettiä, miksi itsensä kanssa on niin paha olla, että se pitää purkaa muihin, hän ohjeistaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja