Aki ja Rita Manninen ostivat kivitalon Lempäälästä – entinen omistaja jääkiekkoilija Jori Lehterä

6:40
Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen Vappu ja Marja Live -ohjelman vieraana.

Aki Manninen kertoo MTV Uutisille, että alue on yksityinen ja siellä on turvakamerat. Sitä he ovat juurikin kaivanneet Porin-kodissaan.

Tositelevisiosta tuttu pariskunta Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen ovat löytäneet uuden kodin Lempäälästä. Kodin kokonaispinta-ala on yli 300 neliötä, ja sijaitsee kymmenen minuutin päässä Tampereen keskustasta.

Manninen vahvistaa MTV Uutisille, että he ostivat kodin jääkiekkoilija Jori Lehterältä, joka on Ilta-Sanomien  artikkelin mukaan myynyt asuntoa viime heinäkuusta saakka. Lehterä on ollut viime aikoina otsikoissa kokaainivyyhdin tiimoilta. Entinen NHL-kiekkoilija kiistää syyllistyneensä huumerikokseen.

Manninen kertoo, että vaikka heidän uusi talonsa on vasta 13 vuotta vanha, on se päässyt jo joiltain osin rapistumaan. Tämä ei ollut Mannisille kuitenkaan ongelma. Aki laittoi heidän 40-luvulla rakennetun Porin kotinsa täysin uuteen uskoon ja miehellä on taustalla myös mittava ura rakennusalan yrittäjänä. 

– Jori oli helpottunut kaupoista. Hänellä itsellä ei ole ollut aikaa laittaa asuntoa ja sovittiin, että hoidan kaiken kunnossapitoa vaativat korjaukset talossa. En siis lähde soittamaan perään ja vaatimaan rahoja takaisin, jos joku paikka repsottaa, Aki kertoo. 

Ilta-Sanomien viime kesänä julkaistun artikkelin mukaan talon hintapyyntö Etuovi.com-sivustolla 695 000 euroa. Manninen kertoo, että ostohintaan vaikutti osaltansa se, kun talossa täytyy tehdä kunnostustöitä. Lehterä ei ole asunut talossa pitkään aikaan. 

– Totta kai hintaan pitää ottaa huomioon se kokonaisuus. Koska olen ollut rakennusalalla, niin osaan katsoa taloa eri silmin, entä kuin maallikko. En katsonut talon hulppeutta, vaan sitä kuntoa. 

Manniset halusivat muuttaa Lempäälään sen hyvän sijainnin vuoksi. Moottoritietä pitkin pääsee nopeasti Helsinkiin, kun Porista matka on kestänyt kolmisen tuntia. Paikkakunnalla asuu myös paljon perhettä ja läheisiä, joten tuki on tarvittaessa lähempänä. 

– Meillä on käsiä siellä niin paljon, kun Porissa ei ollut. Se helpottaa paljon meidän yksivuotiaan Donnan kanssa.

Osasyy muuttoon oli myös pariskunta yksityisyyden kaipuu. Uusi koti sijaitsee yksityisalueella, jossa on valvontakamerat. 

– Haluttiin yksityisyyttä. Porissa olemme kuin kultakalat akvaariossa. Ihmiset aina ihmettelee ja pällistelee. Julkisuuskuva on nyt joka vuosi kasvanut ja bisnekset pyörii, niin omaa yksityisyyttä on alkanut enemmän arvostamaan. 

Manninen kertoo, että heidän Porin-kodistaan on alustava kauppa sovittu. 

– Siellä kodissa asuu hyvä henki. Se on kaikista tärkein ja se pitää rakentaa myös uuteen taloon.

Aki on paraikaa Suurin Pudottaja -ohjelman kuvauksissa, jossa hän on valmentajan roolissa. 

– Mulla on tällä hetkellä hirvittävä kiire, kun olen täällä kuvauksissa. Rita on hoitanut tulevan muuton. 

Juttua korjattu 17.7. klo 15:50: Talon kokonaispinta-ala on 300 neliötä, ei vajaa 200, kuten artikkelissa kerrottiin aikaisemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja