Mainos

Ristipistot ruumiissa - tällaisista jäljistä Auerin jutussa pääteltiin saatananpalvonta

Saatananpalvontaepäilyt heräsivät poliisissa Anneli Auerin kolmen nuorimman lapsen kuulemisen jälkeen viime kesänä. Lapset kertoivat poliisille eläinten uhraamisesta ja rituaaleista.

Poliisi otti tämän jälkeen, viisi vuotta Ulvilan murhan tapahtumisen jälkeen, esiin ruumiskuvat uuteen tarkasteluun.

Niistä löytyvistä pistojäljistä tulkittiin, että olkavarsista löytyvät kuviot muistuttaisivat väärinpäin käännettyä ristiä. Poliisi haki myös tukea Auerin vankilassa piirtämistä kuvista.

Jukka Lahden ruumiissa oli kymmeniä pistovammoja. Kuoleman aiheutti kuitenkin päähän kohdistettu erittäin raaka väkivalta.

Oheisessa kuvaan on piirretty ruumiin olkavarsien vammakuviot.

Mitä jäljistä todettiin?

Lisätutkinnassa poliisi kuulusteli saatananpalvontaan perehtynyttä asiantuntijaa Keijo Ahorintaa. Poliisi näytti hänelle Jukka Lahden ruumiinavauskuvia.

Kuulustelija kysyi: Mitä sanottavaa sinulla on näistä?

Asiantuntija vastasi: Näen käsivarsien kuvissa pistoissa syntyvän kolmion. Vatsan alueen pistot laittaisin mielivaltaisuuden ja vihan piikkiin.

Syyttäjä puolestaan tulkitsi valituslupapyynnössään kuvioita näin:

– Lahden ruumiissa on kuoleman jälkeen todettu kymmeniä pinnallisia haavoja, jotka eivät hyvin sovi Anneli Auerin esittämään melko lyhytkestoiseen kamppailutilanteeseen Lahden ja ulkopuolisen tunkeutujan välillä. Lisäksi Lahden molemmissa olkapäissä on nähtävissä ristiä muistuttava haavakuvio.Pidämme mahdollisena, että myös henkirikoksessa on ollut kysymys saatananpalvonnasta.

Nyt syyttäjä Jarmo Valkama täsmentää MTV3:n uutisille.

– Se on vai pieni epäily, ei yhtään sen enempää. Se on noussut mediaseksikkyyden vuoksi arvoon arvaamattomaan, Valkama sanoo.

- Asiassa ei ratsasteta tällä. Lisämateriaalia ei pidä nähdä itsenäisenä. Se on vain lisämauste siihen, mitä ali- ja hovioikeudessa on jo pyöritetty, Valkama lisää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.