Mainos

Ulvila-syyttäjä katkerana: Tribaalilla ja piikkilangalla ei merkitystä

Ulvilan murhajutun pääsyyttäjä Jarmo Valkama tyrmää ajatuksen, että syyttäjät näkisivät Anneli Auerin piirustuksissa saatanallisia symboleja.

– Emme ole viitanneet siihen sanallakaan, kun muutoksenhakua on haettu. Tällä goottiperusteella ei ole meidän tulevan prosessin kannalta mitään merkitystä. Se on siellä, koska se on sinne tullut, eikä sitä voi ottaa sieltä pois. Yleensä esitutkinta-aineistossa on paljonkin sellaista tavaraa, joilla ei ole mitään merkitystä, Valkama sanoo painokkaasti.

Poliisi otti esitutkintaan mukaan Auerin lapsilleen lähettämän kirjeen, johon Auer oli piirtänyt tatuointisymboleja. Poliisin saatananpalvonnan asiantuntija, eläkkeellä oleva erityisopettaja Keijo Ahorinta totesi esitutkinnassa, että kuvat tulevat goottilaisuudesta. Hän tulkitsi toisen piirroksista vuohen pääksi.

Asia herätti tuoreeltaan kummastelevaa keskustelua sosiaalisessa mediassa. Sen lisäksi monet gootit kokivat väitteen loukkaavaksi.

– Jos Suomen valtakunnan gootit katsoo tulleensa väärinkohdelluksi, niin se on median vika. Se on vain osa aineistoa, mutta me emme käytä sitä, Valkama toteaa.

"Media sai liikaa"

Valkaman mukaan koko valituksen sisällöstä syntyy väistämättä väärä kuva, sillä vain osa aineistosta on julkista. Korkein oikeus julkaisi eilen kolmasosan, noin 500 sivua, syyttäjien uudesta aineistosta. Sekin on Valkaman mukaan liikaa.

– Medialle ei olisi pitänyt antaa näin paljon köyttä ja kirjoitusmahdollisuutta. Materiaalia olisi pitänyt antaa vasta sitten, kun oikeudenkäynti jatkuu, Valkama ärähtää.

Syyttäjät pitävät mahdollisena, että Jukka Lahden henkirikoksessa on ollut kysymys saatananpalvonnasta. Valkama painottaa sanoja: on mahdollista.

– Se on vai pieni epäily, ei yhtään sen enempää. Se on noussut mediaseksikkyyden vuoksi arvoon arvaamattomaan, Valkama sanoo.

Muun muassa Anneli Auerin asianajaja Juha Manner kritisoi syyttäjien voimakasta ulostuloa tänään Ilta-Sanomissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.