Mainos

"Auer viisi vuotta suurennuslasin alla"

Anneli Aueria kohtaan esitetyt saatananpalvontasyytökset ovat todellinen yllätys, toteaa MTV3:n rikostoimittaja Päivi Hannula.

Syyttäjä on toimittanut korkeimmalle oikeudelle lisämateriaalia liittyen Ulvilan murhaan. Tutkinnassa on tullut esille myös saatananpalvontaan viittaavia asioita, kuten viiltelyä, eläinten uhraamista ja muita rituaaleja.

- Todella yllätys, missään vaiheessa tällaista ei ole tullut esiin aiemmin, että näitä asioita olisi yhdistetty saatananpalvontaan, Hannula sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

- Jukka Lahden murhasta on viisi vuotta ja perhe on elänyt aikamoisen suurennuslasin alla koko sen jälkeisen ajan. Perheessä on ollut peitetoiminta mies poliisilta ja sinne on kohdistettu telekuuntelua. Tänä aikana ei oikeastaan ei ole noussut mitään, jota olisi edes voitu tulkita tämmöiseksi.

Hannula muistuttaa, että tällä hetkellä Anneli Auer on syytön, häntä ei ole tuomittu mistään rikoksesta.

Lasten kertomukset keskiössä

Uusimmat väitteet saatananpalvonnasta perustuvat ilmeisesti perheen lasten kertomuksiin muun muassa eläinten kiduttamisesta perheessä, ja nyt näiden kertomusten uskottavuutta tullaan punnitsemaan. Lisäksi syyttäjä on kuullut väitteiden tueksi saatananpalvontaan perehtynyttä henkilöä, joka näkee Auerin lapsilleen lähettämässä viestissä goottilaista symboliikkaa.

- Näitä symboleita on tulkittu tässä rituaalimerkeiksi.

Puolustus kiistää kaikki syytteet ja syytökset, jotka kohdistuvat Anneli Aueriin.

Valituslupaa odotellessa

Nyt Ulvilan murhajutussa odotetaan korkeimman oikeuden päätöstä valitusluvasta, eli saako syyttäjä valittaa Vaasan hovioikeuden vapauttavasta tuomiosta.

- Jos valituslupaa ei tule, Ulvilan murhajuttu on loppuun käsitelty ja Anneli Auer on yhä syytön. Mutta mikäli lupa annetaan, niin juttu ja muun muassa saatananpalvontaväitteet päästään käsittelemään oikeuden edessä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsittelyssä oleva Anneli Auerin seksuaalirikosjuttu etenee joka tapauksessa omalla sarallaan.

(MTV3)

Katso MTV3:n Uutisten rikostoimittaja Päivi Hannulan kommentit: (Huomenta Suomi 9.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.