Mainos

Syyttäjä: Anneli Auer kiinnostunut äänistä – hätäpuhelun taustalla nauhoite?

Syyttäjä pitää uskottavana väitettä siitä, että Ulvilan murhajutun hätäpuhelussa saattoi olla mukana nauhoitettuja ääniä. Asia ilmenee tänään julkaistusta Ulvilan murhan lisätutkinta-aineistosta.

MTV3 Uutiset nauhoite-epäilystä jo syyskuussa.

Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausuntojen perusteella on mahdollista, että nauhalla kuuluvat murhan äänet on nauhoitettu aikaisemmin ja soitettu hätäpuhelun aikana.

Lisätutkinnan myötä poliisi on takavarikoinut Anneli Auerilta soittimia ja sanelukoneen, joita poliisin ja syyttäjien mukaan on ollut mahdollista käyttää murhan aikana. Keskusrikospoliisi löysi Auerin tietokoneelta useita äänitiedostoja.

Syyttäjien mielestä se osoittaa Auerin kiinnostusta erilaisten äänten tallentamiseen ja niiden käyttöön.

Anneli Auer kertoi kuulusteluissa, että hän käytti netistä ottamiaan ääniä taustaääninä peleissä, joita hän teki pyörittämänsä Perhekerhon nettisivuille. Omien lasten nauhoitettuja ääniä hän kertoi säilyttävänsä muistona.

Syyttäjien mukaan Anneli Auer otti itse murhan äänittämisen esille, ennen kuin sitä osasi ajatella. Auer sanoi Iltalehden haastattelussa viime syyskuussa, että hänen olisi täytynyt nauhoittaa äänet etukäteen, koska hätäpuhelun aikana hän ei olisi ehtinyt tehdä surmaa.

Viime elokuussa Anneli Auerin Turun asuntoon tehdyssä kotietsinnässä poliisit löysivät muistilapun, jossa oli muun muassa maininta ”pelasta äänet”.

Anneli Auer kertoi kuulustelussa, että asia tarkoitti äänten siirtämistä kahden koneen, uuden ja vanhan, välillä. Auerin mukaan ne liittyivät hänen yritystoimintaansa ja hän on siirtänyt kyseiseltä koneelta muutakin materiaalia, muun muassa fontteja.

Ulvilan Tähtisentieltä soitettua hätäpuhelu on ollut merkittävä todiste sekä käräjä- että hovioikeudessa.

Auer on kiistänyt syyllisyytensä miehensä kuolemaan. Hänet vapautettiin hovioikeudessa, mutta syyttäjät yrittävät saada jutun korkeimpaan oikeuteen.

Katso Johanna Tuurin juttu ja Jarkko Sipilän kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.