Mainos

Poliisin uusi Ulvila-rekonstruktio: Verijäljet lavastus

Poliisi teki viime joulukuussa uuden rekonstruktion Ulvilan murhatalossa. Tarkoituksena oli selvittää asunnon verijälkien todenmukaisuutta.

Rekonstruktioita oli useita. Yksi niistä liittyi talon terassin ulko-oveen. Auerin kertoman mukaan huppupäinen tappaja poistui rikotusta ikkunasta veriset näppylähanskat kädessä. Kuvassa näkyy, että aidossa rikospaikkakuvassa oli vain vähän verijälkiä aivan ikkunan karmissa.

Rekonstruktiossa käytettiin kymmentä poliisimiestä, jotka tulivat vuorollaan rikotusta ikkunasta ulos. Poliisi oli teettänyt alkuperäiseen oveen lasien väliin levyt suojaamaan laseja ja koehenkilöitä. Koehenkilöt eivät olleet mukana Ulvilan jutun tutkinnassa.

Testeissä ikkunasta tultiin ulos muovituolia käyttäen tai sisäpuolella olleen arkun avulla.

Rekonstruktiossa kukaan kymmenestä henkilöstä ei 20 ulostulon aikana koskettanut sitä kohtaa, jossa aidot verijäljet olivat. Johtopäätöksenä oli, että aito verinen näppylähanskan jälki on luonnottomassa paikassa, jota vielä suojasi kahdeksan senttiä ulkoneva lasinkappale.

Suurelle osalle koehenkilöistä verijälkiä tuli myös sisäpuolelle, mistä niitä ei rikospaikkatutkinnassa löytynyt.

Helsingin rikospoliisin ylikonstaapeli Mika Tauru päätteli lausunnossaan, että veristen näppylähansikkaiden jättämä verijälki vaikuttaa lavastetulta.

Verijälki lattiassa

Poliisi tutki myös lattiaan uhrin viereen jäänyttä verijälkeä. Auerin mukaan kyse oli tappajan jäljestä. Poliisi lavasti Auerin kertoman tilanteen. Poliisi ei saanut testeissään kävelemällä tai juoksemalla samanlaista jälkeä aikaan. Sellainen syntyi vain kenkää kädessä pitämällä ja sitä kiertämällä. Veriasiantuntija Tauru piti tätäkin lavastettuna.

Kolmannessa rekonstruktiossa testattiin kykenikö Auer kertomallaan tavalla oven takaa kurkottamalla saamaan molemmat hihansa vereentymään koskettaessaan miehensä ruumista. Se ei koehenkilöltä onnistunut.

Auer oli kertomansa mukaan koskettanut miestä alla olevassa kuvassa siniseksi väritetystä pesuhuoneesa, jonka ovi aukeni toisella puolella makaavan ruumiin takia vain 16 senttiä.

Terassin ovi on piirroksessa vihreälle alueelle vievä ovi. Verijälki lattiassa on puolestaan oranssissa olohuoneessa makuuhuoneen oven lähellä oleva jälki.

Katso MTV3:n Uutisten rikostoimittaja Päivi Hannulan kommentit: (Huomenta Suomi 9.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.