Mainos

Kolmas kerta toden sanoo? Näin Ulvilan murhaa puidaan KKO:ssa

Korkein oikeus (KKO) ottaa käsiteltäväkseen Ulvilan murhajutun. Kolmijäseninen kokoonpano päätti valitusluvan myöntämisestä tänään.

Anneli Auerin mieheen Jukka Lahteen kohdistuneen henkirikoksen aineisto on huomattavan laaja johtuen lisätutkinnasta, joka käynnistyi viime syksynä perheen lasten kertomuksista.

Syyttäjät toimittivat huhtikuun lopussa KKO:lle liki 1 800 sivua uutta aineistoa jo aiemmin lähetetyn aineiston tueksi. Valituksessa syyttäjät pyrkivät osoittamaan, että Anneli Auerin kertomukset tasapainoisesta perhe-elämästä ovat epäuskottavia. Syyttäjien mielestä Auer oli väkivaltainen ja syyllinen miehensä murhaan.

Vielä ei tiedetä, miten asia KKO:ssa ratkaistaan. Sitäkään ei osata arvioida, milloin ratkaisu on tulossa.

Jutun esittelijä paneutuu seuraavaksi syyttäjien valitukseen, ja KKO:n viisijäseninen kokoonpano antaa aikanaan ratkaisunsa valituksen johdosta. Korkein oikeus tekee pääratkaisunsa esittelyssä, mikä tarkoittaa, että esittelijä osaltaan vastaa tehdystä ratkaisusta.

Jos asia vaatii lisäselvityksiä, se voi vaikuttaa prosessin kulkuun. On myös mahdollista, että lopullisen tuomion sijaan asia - tai osa siitä - palautuu hovioikeuden käsittelyyn.

Korkein oikeus ratkaisee pääsääntöisesti käsittelyyn ottamansa jutut kirjallisesti. Suullinen käsittely tulee kyseeseen silloin, jos asianosaisia, todistajia tai asiantuntijoita on vielä syytä kuulla henkilökohtaisesti.

Viime vuonna Korkein oikeus myönsi lähes 148 valituslupaa. Keskimäärin valituslupahakemuksia tulee vuosittain noin 2 500.

Auer on kiistänyt syyllisyytensä miehensä kuolemaan. Hovioikeus vapautti Anneli Auerin murhasyytteistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.