Mainos

Risooko moottoripyörien kaasutus? Poliisi puuttuu nyt meluun

Mopojen ja moottoripyörien melunvalvonta tehostuu toukokuun alusta alkaen. Poliisi on hankkimassa valvontalaitteistoja, joilla päästään mittaamaan tarkkoja äänenvoimakkuuksia liikenteessä.

Kesän kynnyksellä katukuvaan ilmestyvien moottoripyörien testaus ja kiihdyttely saa monet kiristelemään hampaita. Poliisin arvion mukaan jopa kolmannes kaksipyöräisistä ylittääkin sallitut meluarvot.

– Käytännössä havainnot kovista äänistä tehdään ensin korvakuulolla ja sen jälkeen ajoneuvot pysäytetään ja tehdään paikallaan desibelimittaukset desibelimittarilla, kertoo uusista valvontatoimista liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Risto Maksimainen.

Meluhaittoja tarkkaillaan muun liikenteenvalvonnan yhteydessä. Alkuvaiheessa mittauskalustoa riittää liikkuvalle poliisille, mutta vastedes laitteita pyritään hankkimaan enemmän.

– Paikallispoliisillakin tuntuu olevan kiinnostusta asiaan. Sekin tietysti, että paikallispoliisille tulee ehkä todennäköisemmin vielä enemmän yleisövalituksia kuin liikkuvalle poliisille.

Poliisin viime syksynä toteuttamissa koemittauksissa jopa kolmannes kaksipyöräisistä ylitti säädösten mukaiset melun raja-arvot. Sallitut äänenvoimakkuudet muodostuvat ajoneuvon tilavuuden ja iän perusteella.

Sakon ja irrotettavien rekisterikilpien lisäksi sallitun äänenvoimakkuuden ylittävä ajoneuvo täytyy muutosten jälkeen katsastaa uudelleen.

Liikkuvan poliisin terveiset kuljettajille ovat selvät.

– Rakentakaa ne laitteet alkuperäiseen kuntoon, niin uskoisin, että saatte liikkua vapaammin ja saatte paljon myötätuntoisia katseita myös muilta ihmisiltä, Maksimainen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.