Riskiryhmään kuuluva Suvi Hartlin sairasti koronan – ei tarvinnut edes särkylääkettä: "Tuskin huomasin oireita"

1:55
Helsingin yliopiston virustutkimusryhmä uskoo löytäneensä syyn, miksi koronavirus tarttuu herkästi

Suvi Hartlin kertoo selvinneensä vähällä koronaviruksen suhteen. 

Aito Iskelmä -radiokanavan juontaja, Miss Suomi -kisoissakin mainetta niittänyt Suvi Hartlin ilmoitti vastikään sairastuneensa koronavirukseen. Positiivisen testituloksen seurauksena hän jäi töistä pois.

Hartlin kirjoittaa Instagram-päivityksessään, että oireet olivat olleet hänellä olemattomat. Hartlin kertoo kuuluneensa vieläpä riskiryhmään. Hartlinilla oli keskiviikkona (28.10.) viimeinen karanteenipäivä.

– Keväällä korona pelotti todella paljon, koska joudun säännöllisesti ottamaan pistoksina vastustuskykyä madaltavaa reumalääkettä. Jostain syystä kroppa kuitenkin kesti viruksen hyvin ja tuskin huomasin oireita. Riskiryhmäläisellekin voi siis käydä näin.

Hän oli tuntenut pientä kurkkukipua, jonka vuoksi päätti käydä testauttamassa itsensä. Kipu oli kuitenkin niin pientä, että hän oli suunnitellut lähtevänsä lenkille.

Hartlin muistuttaa someseuraajiaan, että testeihin kannattaa mennä myös matalalla kynnyksellä. 

Hartlin on saanut paljon viestejä tuntemattomilta, jotka ovat kokeneet ahdistusta ja koronatartunta on pelottanut heitä. Hartlin on halunnut kertoa sen vuoksi avoimesti asiasta. 

– Mulla ei ollut yhtään kuumetta, yskää tai hengenahdistusta enkä tarvinnut ensimmäistäkään särkylääkettä. Ymmärrän kyllä, että oon pirun onnekas. Aurinko paistaa ja just nyt tuntuu tosi ihanalta! Hartlin kirjoittaa. 

Torstaina 22. lokakuuta tiedotettiin, että Sanomatalon kaikki radiostudiot on tyhjennetty varotoimenpiteenä, sillä myöhään keksiviikkoiltana ilmi tuli työntekijällä todettu koronavirustartunta. Nelosen seitsemän radiokanavan joukkoon kuuluvat Radio Suomipop, RadioRock, Radio Aalto, Loop, Aito Iskelmä, HitMix ja Helmiradio.  


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja