Mainos

Risikko: Hoitajien määrä kulloisenkin tarpeen mukaan

Sosiaali ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) ei ota kantaa vanhuspalvelulain kiistaa herättäneeseen hoitajien minimimäärään. MTV3:n Huomenta Suomessa Hän korostaa, että hoitajien määrä pitää miettiä kulloisenkin hoitotarpeen mukaan.

- On tärkeää määrittää mitä koko laki pitää sisällään ja kuinka paljon siinä on rahoitusta. Tiedän itse kokemuksesta, että hoitohenkilöstön määrään vaikuttavat monet asiat, kuten vanhusten kunto, hoitohenkilökunnan osaaminen, tilat, tukipalvelut, avustavan henkilökunnan määrä ja niin edelleen. Kaikki tämä pitää ottaa huomioon, kun hoitajien minimimääristä aletaan puhua.

Risikon mielestä vanhusten asumista kotona on jatkossakin tuettava mahdollisimma pitkään. Kotiin vietäviin palveluihin on saatava lisää resursseja.

- Meille tulee vanhuksilta sellaista viestiä, että kodinhoitaja ehtii vaan pyörähtää siellä kotona. Eihän se oli kodinhoitajan vika, vaan heillä vaan sattuu olemaan niin monta näitä asiakkaita.

Risikon mukaan laitospalveluja ei voida kuitenkaan samalla vähentää.

- Ei voida ajatella, että vanhukset, jotka nyt tarvitsevat laitoshoitoa, siirretään kotihoitoon. Mielenterveyspuolella tehtiin aikoinaan niin, mutta seuraukset olivat katastrofaaliset. Muutoksen pitää tapahtua pikku hiljaa.

Suomi ikääntyy Euroopan maista ensimmäisenä. Suomi ei voi ottaa mistään muusta maasta mallia ikääntyvän väestön hoitamiseksi, vaan toimintamallit täytyy luoda itse.

(MTV3)

Katso sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) haastattelu: (Huomenta Suomi 8.8.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.