Mainos

Riku Rantalalta suorat sanat alkoholiäänestyksestä: "Suomessa keskustelu lähtee aina liikkeelle ongelmakäyttäjistä"

7:58

Madventures-ohjemasta tuttu kaksikko Riku Rantala ja Tuomas Milonoff antavat suomalaisille vinkkejä juhlimiseen.

Riku Rantala ja Tuomas Milonoff julkaisivat hiljattain teoksen Mad Spirit – Taäydellisen juhlimisen opas (Johnny Kniga), jossa he jakavat kokemuksiaan juhlimisesta. Kaksikko paljastaa kirjassaan muun muassa parhaat drinkkivinkit ja niksit siihen, miten bileillasta selviää ilman krapulaa.

Huomenta Suomessa vierailleen kaksikon mukaan suurin ero Suomen ja muiden sivistysvaltioiden välillä on se, että kun Suomessa juodaan, täällä ei syödä samaan aikaan. Tätä Rantala ja Milonoff koittavat tuoda takaisin myös suomalaiseen kulttuuriin.

Kaksikko mietiskelee haastattelussa myös ajankohtaista alkoholiäänestystä. Eduskunnassa äänestetään tänään siitä, pitäisikö kaupoissa myytävien alkoholituotteiden prosenttimäärää nostaa 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin.  

– Tämä on tosi hyvä kysymys. Olemme huomanneet, että Suomessa keskustelu lähtee liikkeelle aina ongelmakäyttäjistä. Se on kaunis piirre, pidämme huolta heikoimmista ja mietimme niitä, joille asia ei toimi. Toisaalta voi miettiä, kumpuaako juomakulttuurimme negatiiviset piirteet kieltämisestä ja kovasta normittamisesta, joka sen taustalla on, Rantala pohdiskelee.

– Meillä on kieltolaki ja hirveä määrä muuta sääntelyä taustalla. Siinä on hirveä ero muuhun Eurooppaan. Jostain syystä siellä lapset oppivat vanhemmiltaan, miten syödään ja juodaan, eikä siellä juoda liikaa, mies jatkaa.

Katso Milonoffin ja Rantalan haastattelu kokonaisuudessaan videolta artikkelin yläosasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.