Rikostutkinta: ampumahiihdon olympiavoittaja syyttää supertähti-joukkuekaveriaan luottokorttipetoksesta

Ampumahiihdon olympiavoittaja Justine Braisaz-Bouchet syyttää Ranskan maajoukkuekaveriaan Julia Simonia luottokorttipetoksesta. 

Ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun viime vuonna voittanutta Julia Simonia vastaan on tehty kaksi kannetta luottokorttipetoksista, ranskalaislehti L’Equipe kertoo. Tiedot on vahvistanut myös RMC Sport.

Simonista ovat valittaneet Ranskan ampumahiihtomaajoukkueen työntekijä ja ampumahiihtäjä Justine Braisaz-Bouchet.

Selvitettävänä ovat tapahtumat elokuulta 2022, jolloin Ranskan maajoukkue oli Norjassa osallistumassa Blink Festival -rullahiihtokilpailuihin. Simonin epäillään käyttäneen joukkuekaverinsa pankkikorttia 1 000–2 000 euron arvosta urheilukameroihin.

Kireä tunnelma kuulemisessa

Le Dauphiné libéré -lehti kertoo Ranskan ampumahiihtoliiton kutsuneen kesäkuun alussa koolle kurinpitokomitean, joka kuuli Simonia ja Braisaz-Bouchet'ta. Ilmapiirin raportoidaan olleen "todella kireä".

– Kutsuimme koolle kurinpitokomitean, joka päätti odottaa rikostutkinnan tuloksia, koska meillä ei ole keinoja saada selville totuutta tästä tapauksesta. Meillä ei ole oikeudellisia valtuuksia tutkimiseen, Ranskan ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Fabien Saguez kertoi.

Le Dauphiné libérén mukaan tapaus olisi heikentänyt Simonin välejä muuhun Ranskan joukkueeseen viime kauden aikana. Simon ylsi kuitenkin selkeästi uransa parhaaseen maailmancup-kauteen ja voitti kokonaiscupin.

Simon on ollut "henkilökohtaisista syistä" poissa maajoukkueen kesän ensimmäisiltä harjoitusleireiltä.

Simonin asianajaja Jean-Michel Reynaud kertoo Simonin kiistävän syyllisyytensä.

Simonilla on maailmancupin kokonaiskilpailun voiton lisäksi kaksi naisten maailmanmestaruutta, joista toisen hän voitti tänä vuonna Oberhofissa. 

Braisaz-Bouchet saavutti olympiakultaa yhteislähdössä Pekingissä 2022. Hän ei kilpaillut viime kaudella odotettuaan esikoislastaan.

Lue myös:

    Uusimmat