Ampumahiihdon maailmanmestaria ei päästetty Yhdysvaltoihin

Ranskalainen ampumahiihdon maailmanmestari Sophie Chauveau ei pysty kilpailemaan tällä viikolla Yhdysvalloissa Soldier Hollow'ssa maailmancupin kilpailuissa, koska häntä ei päästetä maahan. Aftonbladetin mukaan Chauveau käännytettiin maasta tiistaina Salt Lake Cityn lentokentällä.

Ampumpahiihtäjä Sophie Chauveau kertoi Instagram-tilillään, ettei hänen Yhdysvaltoihin matkustaessa tarvittavaa maahantulohakemusta (ESTA) hyväksytty. Myös Ranskan ampumaurheiluliitto vahvisti, ettei Chauveau pääse maahan "hallinnollisten muodollisuuksien vuoksi".

Ranskalaislehti L’Eequipen mukaan Chauveuan maahantulohakemuksen hylkääminen johtuisi siitä, että hän lomaili vuonna 2022 Kuubassa, joka on yhä listattu terrorismia tukevaksi valtioksi Yhdysvalloissa.

Chauveau joutuu tapauksen vuoksi sivuun kolmesta Soldier Hollow'ssa kilpailtavasta maailmancupin kisasta, mutta hän sanoi olevansa mukana normaalisti Kanadan Canmoressa seuraavalla viikolla.

24-vuotias Chauveau juhli helmikuussa maailmanmestaruutta Ranskan viestijoukkueen jäsenenä Nove Mestossa. Maailmancupissa hän on tällä hetkellä sijalla 17. Henkilökohtaisissa kisoissa hän on ollut tällä kaudella kertaalleen palkintopallilla kolmantena ja kahdesti neljäs.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat