Ampumahiihtotähteä syytetään härskistä rikoksesta – nyt puhuu olympiavoittaja: "En olisi tehnyt niin, jos minulla ei olisi ollut todisteita"

Ranskan ampumahiihtomaajoukkueessa on käynnissä suuremman luokan kohu, kun olympiavoittaja Justine Braisaz-Bouchet syyttää maajoukkuetoveri Julia Simonia luottokorttipetoksesta. Nyt Braisaz-Bouchet latasi suoraa puhetta tapauksesta Norjan TV2:lla.

Tapauksesta on paraikaa käynnissä rikostutkinta, kun Braisaz-Bouchet sekä maajoukkueen tekijä tekivät ilmoituksen Simonin toiminnasta. Tapahtuma on peruja vuoden 2022 elokuulta, jolloin Simonin epäillään käyttäneen joukkuetoverinsa pankkikorttia tuhansien eurojen arvosta urheilukameroihin.

Simon on toistaiseksi ottanut kantaa tapaukseen ainoastaan asianajajiensa kautta ja on kieltänyt syytökset. Nyt Braisaz-Bouchet ja useat muut Ranskan maajoukkuetoverit ovat rikkoneet hiljaisuuden. Braisaz-Bouchet on varma, että Simon on syyllinen.

– Koko tilanne on mielestäni ikävä, mutta käytin vastuuni ja tein hänestä ilmoituksen. En olisi tehnyt niin, jos minulla ei olisi todisteita. Se ei tietenkään ollut mikään helppo päätös. Haluan vain, että tämä soppa loppuu, Braisaz-Bouchet sanoi.

Braisaz-Bouchet'n mukaan Simon oli tehnyt ostoksia tuhansien eurojen edestä hänen pankkikortillaan.

– Se tapahtui viime kesänä täällä Sandnesissa. Yritin päästä yhteisymmärrykseen Julian ja liiton kanssa, mutta se ei onnistunut, Braisaz-Bouchet kertoi.

Tilanteeseen ei ole löydetty ratkaisua, ja se on vain pahentunut ajan kuluessa. Nyt tapaus ravistelee koko Ranskan maajoukkuetta.

– Viime vuonna oli raskasta, koska yritimme pysyä neutraaleina. Nyt tuemme Justinea. Julia teki monia typeriä päätöksiä, eikä hyväksynyt kädenojennustamme. Se suututtaa hiukan minua, joukkuetoveri Lou Jeanmonnot totesi.

Simon on harjoitellut kesän aikana maajoukkueen ulkopuolella.

– En voi kuvitella, millaista hänen paluunsa tulee olemaan. Se tulee tuntumaan todella oudolta. Emme voi antaa anteeksi kaikkea tapahtunutta ja hänen tarvitsee tehdä valtavasti töitä saadakseen luottamuksemme takaisin, Jeanmonnot sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat