Hurjien syytösten kohteeksi päätynyt maailmanmestari avautuu tilanteestaan: "Myös minä olen uhri"

Ranskalainen ampumahiihtäjä Julia Simon väittää joutuneensa identiteettivarkauden uhriksi. Simon joutui kesällä hurjien epäilyjen kohteeksi, kun hänen maajoukkuekavarinsa Justine Braisaz-Bouchet syytti häntä luottokorttipetoksesta.

Simonin epäillään käyttäneen luvatta Braisaz-Bouchet ja Ranskan maajoukkueen työntekijän luottokortteja ja tehneen niillä tuhansien eurojen hankintoja viime vuoden elokuussa. Braisaz-Bouchet ja nimeltä mainitsematon työntekijä tekivät Simonin toiminnasta ilmoituksen poliisille.

Ranskalaiselle Le Dauphine -lehdelle antamassaan haastattelussa Simon kiistää tehneensä mitään väärää.

– Minua syytetään asioista, joita en mitenkään tunnista tekemikseni. Siksi minun on kerrottava oma versioni totuudeta. Minun nimeäni on käytetty luottokorteilla tehtyjen ostosten yhteydessä, mutta myös minä olen uhri tässä tapauksessa, Simon sanoi Le Dauphinelle.

Viime kaudella ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa juhlineen Simonin mukaan joku oli tehnyt hankinnat hänen nimeään käyttäen.

– Nimeäni on käytetty tietämättäni. Tutkinta on käynnissä, ja annamme tutkijoiden tehdä työnsä, jotta totuus tulee julki, Simon sanoi.

– He ovat uhreja, mutta niin olen minäkin. Uskon, että identiteettini varastettiin ja olen ilmoittanut asiasta poliisille.

Simon kertoo kuulleensa epäilyistä syyskuussa 2022 Ranskan ampumahiihtomaajoukkueen johtajalta. Urheilija paljasti tilanteen muille joukkueen jäsenille joulukuussa.

Tilanteestaan huolimatta Simon onnistui voittamaan maailmancupin kokonaiskilpailun. Oberhofin MM-kilpailuissa Simon voitti takaa-ajon kultaa ja pronssia yhteislähtökisassa ja sekaviestissä.

– Talvella oli monia vaikeita hetkiä. Tämän kanssa ei ollut helppoa elää. Ainoa asia, johon pystyin vaikuttamaan oli ampumahiihto. Kun olin yksin hotellihuoneessani, poissa perheeni luota, ampumahiihto oli ainoa positiivinen asia, joten keskityin vain siihen.

Kaiken paineen keskellä Simon kertoo saaneensa tukea maajoukkueen valmentajilta.

Maajoukkueryhmän ulkopuolella kesän harjoitellut Simon kertoo, että on tavannut Braisaz-Bouchet´n vain lyhyesti keväällä, eikä kaksikko ole keskustellut selkkauksesta. Keskustelu on väistämättä edessä viimeistään, kun maailmancupkausi käynnistyy marraskuussa.

Simon sanoo kunnioittavansa suuresti olympiakultaa Pekingissä voittanutta Braisaz-Boucheta, jonka on määrä palata maailmancupiin tulevalla kaudella lapsensa syntymän jälkeen.

– En syytä häntä mistään. Tunnen hänet erittäin hyvin. Kasvoimme yhdessä, olemme samasta seurasta ja olemme kulkeneet saman polun, Simon sanoo.

– Mutta tilanne on erittäin surullinen. Toivon, ettei tämä vaikuta uriimme, koska minusta kumpikaan meistä ei ole vielä näyttänyt kaikkea, mihin pystymme.

Lue myös:

    Uusimmat