Mainos

Rikospoliisi esittää syytteitä KOP:n entiselle johdolle

Lähes koko Kansallispankin entinen johto voi joutua syytteeseen arvopaperimarkkinalain rikkomisesta vuoden 1994 Kansallisannin yhteydessä. Pian annin jälkeen päätettiin KOP:n yhdistämisestä Yhdyspankkiin ja syyttäjä joutuu nyt harkitsemaan, olisiko yhdistämisneuvotteluista pitänyt tiedottaa jo annin yhteydessä. Myös annin markkinoinnissa voi olla virheellisyyksiä.

Tänään ilmestyneen sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Helsingin rikospoliisi esittää syytteitä koko johdolle vain muutamaa johtokunnan jäsentä lukuunottamatta. Helsingin rikospoliisi vahvisti tutkineensa asiaa ja kuulustelleensa KOP:n tuolloista johtokuntaa ja hallintoneuvoston jäseniä rikoksesta epäiltynä.

Rikosylikonstaapeli Kari Lintilän mukaan on aihetta epäillä, että johtokunta ja hallintoneuvosto tiesivät jo syksyllä 1994 KOP:n ja SYP:n fuusiosta. Hänen mukaansa ei ole lainkaan varmaa, olivatko KOP:n suuret osakkeenomistajat todella päättäneet osallistua antiin miljardilla markalla siinä vaiheessa, kun asialla jo markkinoitiin antia.

Lopullisesti syytteiden nostamisesta päättää Helsingin kaupunginviskaali Harri Ilander, joka palaa lomalta elokuussa. Syytteet on kiire saada valmiiksi ennen marraskuuta, sillä asia saattaa vanhentua.

Mikäli syytteet päätetään nostaa, joutuisivat niihin mahdollisesti vastaamaan muun muassa Meritan nykyinen toimitusjohtaja Pertti Voutilainen, Repola Oy:n pääjohtaja Tauno Matomäki ja Pohjola-yhtiöiden pääjohtaja Yrjö Niskanen.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.