"Rikollisuus uhkaa" – Kiina neuvoo kansalaisiaan harkitsemaan tarkkaan matkustamista Yhdysvaltoihin

USA:n ja Kiinan kauppaneuvottelut junnaavat - Trumpin tullit voimaan 4:14
Toukokuun alkupuolella uutisoitiin USA:n ja Kiinan paikallaan junnaavista kauppaneuvotteluista.

Kiina sanoo viranomaisten häiritsevän kiinalaisia Yhdysvalloissa.

Kiina on antanut kaksi erillistä varoitusta Yhdysvaltoihin matkaaville kansalaisilleen, kertoo Kiinan valtionmedia.

Kulttuuri- ja matkailuministeriö ohjeistaa kiinalaisia turisteja punnitsemaan riskit perusteellisesti ja lisäämään valveutuneisuuttaan turvallisuudesta.

Ministeriö perustelee matkustusvaroitusta rikollisuuden uhalla ankaran kauppasodan ja muiden jännitteiden lomassa.

– Yhdysvalloissa on viime aikoina tapahtunut useita ampumisia, ryöstöjä ja varkauksia, valtionmedia kertoo ministeriön ilmoittaneen tiedotteessaan.

Kiinan ulkoministeriö julkaisi tiistaina niin ikään lausunnon. Ministeriö syyttää lausunnossaan Yhdysvaltojen viranomaisia Kiinan kansalaisten häirinnästä Yhdysvalloissa.

Jo kolme varoitusta tällä viikolla

Ulkoministeriö kertoo yhdysvaltalaisviranomaisten käyttäneen toistuvasti muun muassa paikan päällä tehtyjä kuulusteluja ja muita menetelmiä kiinalaisten häirintään.

Ministeriö kannustaa Yhdysvalloissa olevia Kiinan kansalaisia ja kiinalaisten tukemia laitoksia varovaisuuteen. Ministeriö kehottaa myös nostamaan valveutuneisuutta ja vahvistamaan ennakoivia toimia.

Eilen Kiinan opetusministeriö kertoi, että opiskelijoilla ja tutkijoilla on ongelmia Yhdysvaltain viisumeiden kanssa. Opetusministeriö kehoitti akateemikkoja arvioimaan Yhdysvaltoihin matkustamiseen liittyvät riskit.

Lue myös:

    Uusimmat