Mainos

”Rikkinäinen vagina” ja tuskaista seksiä – kahden lapsen äiti avautuu synnytysten seurauksista

Australialaisäiti kertoo kamppailleensa lukuisten asioiden kanssa sen jälkeen, kun hän synnytti lapsensa maailmaan. Suurin osa näistä ongelmista liittyy hänen alapäähänsä. 

The Subtle Mummy -blogia pitävä äiti Zoe George kertoo viimeisimmässä kirjoituksessaan synnytysten aiheuttaneen hänen alapäähänsä ikävää vahinkoa. Äiti paljastaa, että hänen ensimmäisen lapsensa synnytyksessä jouduttiin turvautumaan pihteihin.

– Poikani, minun ensimmäinen lapseni, meni kaksi viikkoa yliajalle. Tämä lapsi ei halunnut tulla ulos! George kertoo.

Aluksi äiti yritti saada vauvan ulos luonnollisin keinoin juomalla vadelmateetä, syömällä currya ja kävelemällä reippaasti. Kärsittyään synnytyksessä kahdeksan tuntia, hän tiesi haluavansa ehdottomasti epiduraalin. 

– Muistan yhä sen, kun sain epiduraalin ensimmäistä kertaa. Se rynnisti kehoni läpi ja minusta tuntui kuin olisin saanut orgasmin, hyvin pitkän sellaisen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Seuraavana aamuna Geroge synnytti esikoispoikansa Arin. Vaikka kaikki sujui loppupeleissä hyvin, äiti kertoo järkyttyneensä saadessaan selville synnytyksen aiheuttamat vauriot. Vilkaisu alapäähän muistutti äidin mukaan hampurilaista, ehkä enemmänkin whopperia.

Ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet tähän.

– Me menimme kotiin ja kamppailu alkoi. Kamppailin imetyksen kanssa, kamppailin pissaamisen ja jopa sen kanssa, että pystyin istumaan vessanpöntölle ilman, että sisuskaluni putoaisivat reiästä, joka kerran oli vaginani.

Noin puoli vuotta synnytyksen jälkeen äiti kertoo ajatelleensa jälleen seksiä, ja hän oli kankeana kauhusta.

– Me kokeilimme sitä, ja se oli painajaista, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Yrittämisellä tarkoitan sitä, että itkin tyynyä purren samaan aikaan, kun miesraukkani yritti saada homman hoidettua niin nopeasti kuin mahdollista.

Kun George ymmärsi ettei kaikki ollut kunnossa, hän kävi kertomassa ikävistä oireistaan lääkärille. Lääkäri totesi äidin kärsivän laajasta arpikudoksesta, joka aiheutti tuskallista repeämistä seksin aikana. Toisen lapsen syntymä korjasi tilan, mutta toinen lapsi toi mukanaan uusia ongelmia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kahden lapsen äiti kertoo kärsivänsä nykyisin harvoin puhutusta vaivasta; emätinkouristuksista. Kouristukset saavat lantionpohjanlihakset jännittymään tahattomasti heti, kun emättimeen työnnetään jotain. Nainen kertoo halunneensa jakaa tarinansa, jotta synnytyksen aiheuttamista ongelmista uskallettaisiin puhua entistäkin avoimemmin.

Vaikka edessä on vielä pitkä matka takaisin normaaliin, asiat ovat menossa nyt parempaan suuntaan. 

– Jos et voi nauraa elämälle, sitten itket. Eikä itkeminen ole hauskaa, George toteaa.

Lähde: News.com.au

***

3:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.