Mainos

Äiti avautuu rankasta kokemuksestaan: ”Kadun luonnollista synnytystä”

Luonnollista synnytystä suunnitellut äiti myöntää, että musertava kipu ei todellakaan ollut hyvältä kuulostaneen synnytyssuunnitelman arvoinen. 

Amanda Loudin on tunnettu kestävyysurheilija, joka on tottunut viemään itsensä äärirajoille. Kun nainen sai tietää odottavansa ensimmäistä lastaan, kipuun tottunut äiti tiesi välittömästi, että hän haluaisi luonnollisen synnytyksen. Loudin kertoo luottaneensa siihen, että jos hänen kehonsa kestäisi vaativan Ironman-kisankin, se kestäisi myös synnytyksen. Äiti ei myöskään halunnut, että lapsi syntyisi maailmaan lääkehöyryissä.

– Lisäksi olin kuullut, että epiduraali voi hidastaa synnytystä ja nostaa sektion riskiä. Enkä todellakaan halunnut sektiota, Loudin kertoo.

Kaikki toiveet rauhallisesta synnytyksestä murenivat hetkessä

Raskausaikana Loudin ja hänen miehensä kävivät valmennuksissa, jossa heidän käsityksensä luonnollisesta synnytyksestä vahvistui entisestään. Synnytystä vaikeuttavan lääkityksen sijaan tulevan äidin tulisi keskittyä hengitykseen ja rentoutustekniikoihin. Kaikki tämä kuulosti tulevasta äidistä kauniilta ja ihmeelliseltä, mutta todellisuus paljastui hyvin nopeasti synnytyksen käynnistyttyä.

– Se alkoi hyvin. Lapsiveteni meni itsestään, käynnistystä ei tarvittu ja me lähdimme iloisesti synnytyskeskukselle. Mutta sitten me odottelimme. Ja odottelimme. Ja odottelimme lisää.

Yhdeksän tunnin jälkeen edistystä ei ollut tapahtunut ja kätilö ehdotti turvautumista oksitosiini-hormonin apuun. Loudinin elimistö reagoi nopeasti lääkkeeseen, ja äiti uskoi synnytyksen etenevän loppuun vauhdilla. Toisin kuitenkin kävi.

– Kuusi tuntia myöhemmin ponnistin ja kipu oli kamala. Muistan ainoastaan pahoinvoinnin ja toivon siitä, että kestämätön kipu loppuisi.

– Kaikki mitä olin toivonut, mukava ja rauhallinen ympäristö, kontrolloitu hengitys ja meditatiivinen synnytys, valuivat ulos ikkunasta. Pystyin ainoastaan toivomaan, että vauva syntyisi nopeasti, Loudin kertoo.

Kipulääkkeiden avulla unelmien synnytys kävi toteen

Rankan kokemuksen jälkeen äiti synnytti lopulta terveen pojan. Kaikki ei kuitenkaan ollut vielä ohi. Lääkäri lopetti oksitosiini-hormonin antamisen välittömästi synnytyksen jälkeen, mikä johti siihen, että istukka ei irronnut luonnollisella tavalla.

– Koska istukka ei irronnut, lääkärin täytyi poistaa se käsin. Tämä tarkoitti sitä, että lääkäri kaapi istukan irti kohtuni seinästä. Samasta kohdusta, josta olin juuri synnyttänyt vauvan. Ilman kipulääkitystä.

Loudin kertoo, ettei luonnollinen synnytys todellakaan ollut kaiken sen kivun arvoinen. Äiti kertookin kokemuksen opettaneen hänelle, että synnytys on paljon muutakin kuin täydellinen synnytyssuunnitelma.

– Kolme vuotta myöhemmin, kun synnytin tyttäreni, sain epiduraalipuudutuksen. Tällä kertaa en kokenut syyllisyyttä tai huolta, en vain halunnut kokea musertavaa kipua enää.

Ja ironista kyllä, kipulääkkeiden ansiosta äiti sai kokea autuaan synnytyksen, josta hän oli aina unelmoinut.

Laulaminen on yksi keino helpottaa synnytyskipuja. Katso videolta, miltä synnytyslaulu oikein kuulostaa. 

3:57

Lähde: Redbook  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.