Mainos

Riita parkkipaikasta ja kukkaistuksista kärjistyi väkivaltaan – mies hyökkäsi myös äitinsä lähihoitajan kimppuun

Helsingin hovioikeus ei muuttanut tuomiota tapauksessa, jossa mies tuomittiin muun muassa pahoinpitelystä tämän piestyä uhria parkkipaikkariidan kärjistyttyä.

Vuonna 1973 syntynyt mies oli Espoossa vuonna 2017 pahoinpidellyt sekä lähihoitajan että äitinsä naapurin.

Ensimmäisessä tapauksessa mies oli ollut selvittämässä seniorikeskuksessa äitinsä asioita, ja edunvalvonta-asioiden käsittely oli kiihtynyt riitaan asti.  

Lähihoitajan tullessa selvittämään tilannetta ja puolustamaan työtovereitaan oli mies löynyt häntä vatsan seudulle. Tämän jälkeen hän oli yrittänyt iskeä lähihoitajaa päähän, mutta lyönti meni ohitse.

Istutuskeskustelu johti pahoinpitelyyn

Noin viikkoa myöhemmin mies oli ollut päätynyt taas riitaan, tällä kertaa äitinsä asunnon parkkipaikasta. Hänen äitinsä istutukset veivät toisen asukkaan mielestä liikaa tilaa parkkiruudusta, ja aiheesta keskustelusta suivaantuneena mies oli ottanut maasta kepin ja lyönyt uhria useita kertoja kasvoihin.

Lyönnit aiheuttivat uhrille muun muassa ompeleita vaatineen haavan. Uhrille jäi kasvoihin näkyvä arpi.

Mies oli kertonut olleensa tekohetkellä stressaantunut ja henkisesti lopussa äitinsä terveydellisten ongelmien ja niiden vaatiman järjestelyn vuoksi.

Mies tuomittiin lisäksi kannabiskasvien viljelystä äitinsä asunnossa. Hän oli myös pitänyt hallussaan luvatta pistoolia ja sen osia sekä dynamiittia.

Vältti puolen vuoden ehdottoman vankeuden

Vaikka miehellä oli aiempi ehdoton vankeusrangaistus, päätyi käräjäoikeus tuomitsemaan päihteettömään elämään ja aiemmasta elämäntavastaan luopumaan pyrkiväksi luonnehditun miehen puolen vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen sijasta 180 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Mies määrättiin korvaamaan uhrille yhteensä yhteensä 3000 euroa korvauksena teon aiheuttamasta kivusta ja särystä sekä kasvoarvesta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja