Mies pahoinpiteli kaupan kassan tupakka-askin takia Espoossa – tapaus tallentui valvontakameravideolle

Valvontakamera tallensi, kun kaupan kassa joutui pahoinpidellyksi pysäytettyään tupakkavarkaan 1:14

Mies tuomittiin vankeuteen muun muassa kahden tupakka-askin ryöstöön liittyen Espoon Kilon K-kaupassa.

Mies oli yrittänyt ohittaa jonossa maksaakseen tupakka-askit. Kun hänet määrättiin takaisin jonon perälle, mies suuttui ja lähti kassalta maksamatta tupakoitaan.

Myyjä juoksi miehen perään, ja lopulta tilanne yltyi painiksi, jossa myyjää muun muassa löytiin avokämmenellä kasvoihin ja nyrkillä päähän, minkä lisäksi hänestä otettiin niskalenkki.

Mies oli myös kaivanut laukkuaan ja uhannut myyjää puukottamisella.

Miehelle useista teoista tuomio

Myyjä kertoi miettineensä, mitä muuta tilanteessa olisi voinut tapahtua. Tapaus aiheutti hänelle pelkoa teon jälkeenkin. 

Myyjä kertoi oikeudessa joutuneensa aiemmin vastaaviin tilanteisiin, minkä vuoksi oli alkanut miettiä, kannattaisiko hänen vaihtaa työtä.

Vuonna 1984 syntynyt mies tuomittiin 8 kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa viidestä näpistyksestä, kahdesta huumausaineiden käyttörikoksesta ja kahdesta toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Mies oli muun muassa näpistänyt kauppakeskuksessa toiselta henkilöltä kannabista, minkä yhteydessä hänen hallustaan löydettiin puukko. Hän oli myös ajanut huumausaineiden vaikutuksen alaisena ja näpistänyt apteekista injektioruiskuja.

Mies määrättiin korvaamaan telomalleen kaupan kassalle 200 euroa kivusta ja särystä, ja 500 euroa teon aiheuttamasta kärsimyksestä.

Samassa yhteydessä kaksi vuonna 1985 syntynyttä naista tuomittiin esimerkiksi lukuisista näpistyksistä ja kortitta ajosta. Toinen tuomittiin 50 päivän vankeuteen, ja toisella aiempi saatu tuomio oli riittävä rangaistus nyt tuomituista teoista.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, vaan vastaaja on toimittanut asiansa valituksen.

Lue myös:

    Uusimmat