Mies pahoinpiteli naisen ravintolaillan päätteeksi – toisteli naisen ansaitsevan kuoleman

Mies tuomittiin tällä viikolla pahoinpitelyistä tämä pahoinpideltyä ravintolaillan päätteeksi seurassaan olleen naisen Espoossa.

Video: Oikeuslääkäri muistuttaa, että väkivallan vaikutuksia voi joskus vaikea arvioida. Jo siksi siitä tulee pidättäytyä.

Tampereen Keskustorin viikon takainen pahoinpitely ja muut viime aikojen vastaavanlaiset väkivaltatapaukset puhuttavat. Poliisi epäilee, että Tampereella kuolemaan johtanut pahoinpitely tapahtui yhdellä tönäisyllä. 6:09

Pahoinpitely tapahtui naisen asunnossa. Vuonna 1986 syntynyt mies oli yöllä ottanut naista ranteista kiinni, painanut palkkia vasten ja kaatanut maahan. Naisen ollessa vatsallaan mies istui tämän päälle, piti häntä ranteista, löi nyrkeillä päähän ja repi suusta ja hiuksista. Lisäksi mies raapi häntä kaulasta ja ylävartalosta.

Pahoinpitelyn yhteydessä mies oli toistellut, että naisella ei olisi oikeutta elää, ja hänen oli aika kuolla. Miehen mukaan nainen oli pahuutensa vuoksi ansainnut kuoleman.

Nainen pääsi kuitenkin livahtamaan pois miehen alta ja sai soitettua hätäkeskukseen. Poliisi tuli paikalle ja haki miehen.

Kaksikko oli ilmeisesti huomattavan humalassa, sillä nainenkin puhalsi noin 1,5 promillen tulokset sairaalassa.

Korvauksia 1800 euroa

Mies kiisti pahoinpitelyn ja uhkailun, mutta ei saapunut oikeuden käsittelyyn. Oikeus katsoi kuitenkin muun muassa vammojen ja hätäkeskustallenteen perusteella naisen kertomuksen tukevan naisen kertomusta tapahtuneesta.

Mies tuomittiin 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Huumausaineen käyttörikos liittyi siihen, että miehen hallusta löytyi pieni määrä kannabista ja metamfetamiinia.

Hänet tuomittiin lisäksi korvaamaan uhrille kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1000 euroa ja kärsimyksestä 800 euroa. 

Lue myös:

    Uusimmat