Mainos

Mies terrorisoi "vasikoina" pitämiään ihmisiä Kalajoella: Puukotti miestä pihalla ja hakkasi kirveellä reiän toisen oveen

Hovioikeus on pitänyt voimassa Matti Suomalalle käräjäoikeudessa luetun tuomion muun muassa tapon yrityksestä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Mies tuomittiin neljän ja puolen vuoden vankeuteen aiemmin tänä vuonna.

Tuomio liittyy noin vuoden takaisiin tapahtumiin Kalajoella. Syytekohdista vakavimman mukaan Suomala oli pahoinpidellyt ja puukottanut asuntonsa pihalla miestä, jonka pahoinpitelystä hänet oli jo kerran aiemmin tuomittu.

Tappo jäi yritykseksi, sillä uhri väisteli iskuja ja yritti paeta. Väkivalta oli vakavaa, sillä Suomala muun muassa iski uhria veitsellä useita kertoja.

"Vasikointi" kävi hermoille

Väkivalta oli uhrin mukaan alkanut välittömästi sen jälkeen, kun hän oli saapunut pihaan.

Paikalle hän oli tullut, sillä toinen mies oli pyytänyt hänet mukaansa ”selvittämään asioita”. Tilanteen ohella eräs toinen paikalla ollut mies oli uhrin mukaan todennut tilanteessa, että ”sää oot kertonut poliisille hänestä”.

Puukotuksen jälkeen uhri oli raahattu hiuksista kohti asuntoa, missä Suomala oli komentanut muita paikalla olleita vaikenemaan tapahtuneesta. Syytteen mukaan hän oli osoittanut veristä uhria ja sanonut ”katsokaa miten käy vasikoille”.

Uhri heräsi myöhemmin sairaalasta, minne hänet oli kiidätetty muiden paikalla olleiden ilmoitettua tapahtuneesta.

Neljä ja puoli vuotta vankeutta

Pihan välikohtaus toi tuomion tapon yrityksestä sekä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Samalla Suomala tuomittiin myös välikohtausta edeltäneen päivän tapahtumista. Tuolloin hän oli uhkaillut väkivaltaisesti niin ikään rikosasiassa häntä vastaan puhunutta henkilöä sekä hakannut kirveellä reiän toisen oveen ja uhannut tappaa.

Ilmeisesti myös kyseisessä tapauksessa Suomala oli menettänyt hermonsa ”vasikoinnin” takia. Hän oli lopettanut uhittelun ovella, kun oli huomannut oveen tekemästään reiästä, että asunnossa olleella miehellä on taljajousi.

Hovi ei muuttanut tuomiota

Näiden tapahtumien tiimoilta vuonna 1982 syntynyt Matti Aukusti Suomala tuomittiin niin ikään oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta sekä törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Rangaistukseksi Suomala sai yhteensä neljä ja puoli vuotta vankeutta.

Käräjäoikeus ratkaisi asian helmikuussa. Suomala valitti tuomiostaan hovioikeuteen. Hovioikeus ratkaisi asian tänään.

Tuomion lopputulos ei muuttunut. Hovioikeus ainoastaan oikaisi tuomioon kirjattua aikaa, jonka Suomala on viettänyt vapautensa menettäneenä asian tiimoilta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja