Mies pettyi, kun ex-puoliso ei tullutkaan yöksi – aloitti rajun pahoinpitelyn eikä lopettanut, vaikka naisella oli heidän pikkulapsensa sylissään

Vähätelläänkö lähisuhdeväkivaltaa? 8:13

Espoon käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1973 syntyneen miehen viime vuoden heinäkuussa tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Video: Asiantuntijoiden mukaan lähisuhdeväkivalta on Suomessa iso ongelma ja sitä kohtaa hälyyttävän moni.

Erilleen saman vuoden kesäkuussa muuttaneet mies ja nainen viettivät yhdessä aikaa yhteisen lapsensa kanssa, kun tilanne kärjistyi väkivallaksi.

Pieni lapsi todisti väkivaltaa

Mies oli alkanut pahoinpidellä naista tarttumalla tätä leuasta, painamalla seinää vasten ja repimällä hiuksista. Hän myös löi naista pään alueelle, kääri pään peittoon ja potki häntä eri puolille vartaloa.

Uhrille aiheutui teosta mustelmia ja runsasta hiusten irtoamista.

Naisella oli teon eräässä vaiheessa heidän yhteinen pieni lapsensa sylissään.

Mies kertoi olleensa "pettynyt"

Teon aikana mies repi naisen makuuhuoneeseen, jossa jatkoi pahoinpitelyä tämän päällä. Hän myös halvensi naista suusanallisesti uhaten muun muassa raiskaamisella.

Mies kertoi teon taustalla olevan hänen pettymyksensä, ettei nainen ollut tullut aiemmin sovitusti hänen luokseen yöksi.

Miestä syytettiin pahoinpitelyn lisäksi raiskauksen yrityksestä. Oikeus katsoi, että pelkät miehen suusanalliset uhkaukset ja uhrin paidan repeytyminen eivät osoita miehen yrittäneen raiskausta. Kumpikin osapuoli oli sitä mieltä, että raiskausta ei ollut yritetty.

Mies tuomittiin pahoinpitelystä 60 päivän ehdolliseen vankeuteen, minkä lisäksi tämän tuli korvata uhrille kivusta ja särystä 500 euroa ja 100 euroa rikkoutuneista vaatteista.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat