Mainos

Ystävien riita päättyi tapon yritykseen Espoossa – Video: Mies iski väliin tullutta kuudesti puukolla

1:27
Katso videolta, miten mies riehui Espoossa lopulta puukottaen yhdelle hengenvaaralliset vammat.

Espoolainen Leuart Xhemajli tuomittiin viime kuussa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa tapon yrityksestä ja useista muista rikoksista tämän puukotettua riidassa väliin tullutta miestä hengenvaarallisesti.

Xhemajli oli sopinut tapaamisen viime kesäkuussa Espoossa lapsuudenystävänsä kanssa, joka pelkäsi kyseessä olevan jonkinlainen väkivaltainen asioiden selvittely. Siksi hän päätti tavata Xhemajlin ystävänsä kanssa. Tapaamista edelsi viestittely, jossa osapuolet uhkailivat puolin ja toisin toisiaan väkivallalla.

Xhemajlin mukaan riidan taustalla oli osapuolten tyttöystävien väliset asiat, joka oli viestittelyssä yltynyt viesteihin liittyen osapuolten sukulaisiin. Tapauksessa jäi epäselväksi, oliko taustalla muita riitoja kuin naisasioita.

Puukotti maassa makaavaa miestä

Tapaamispaikalle saavuttuaan oli mies käynyt ystävänsä kimppuun. Uhrin mukaan hän oli tilanteessa tappavansa "vasikaksi" kutsumansa miehen. Miehen ystävä tuli väliin rauhoittelemaan, jolloin keskustelun kärjistyttyä Xhemajli puukotti tätä useita kertoja, kerran uhrin ollessa jo maassa.

Uhri sai kuusi puukoniskua, joista osa oli hengenvaarallisia. Iskuja oli osunut ainakin olkapäähän, hartiaseutuun ja kylkeen. Teon jälkeen uhri pääsi nousemaan ylös, mutta hetken päästä hänen hengityksensä oli vaikeutunut ja hän oli joutunut shokkiin.

Hän joutui sairaalaan noin kahdeksi viikoksi.

Tekijä pahoitteli toimiaan oikeudessa.

– Hän oli [uhria] puukottamalla ylireagoinut tilanteeseen ja on siitä pahoillaan, Xhemajlin puolustus oli tuomion mukaan todennut.

Aiempia väkivaltaisuuksia

Tapausta aiemmin mies oli sotkeutunut myös muihin väkivaltaisuuksiin. Viime vuoden huhtikuussa mies oli kiistellyt lapsuudenystävänsä kanssa rasistisesta kielenkäytöstä, joka oli päättynyt pahoinpitelyihin.

Pari päivää myöhemmin mies oli päätynyt toisten tuttujensa kanssa yhteenottoon, jossa puukotti yhtä miestä lyhyellä veitsellä muutamia kertoja muun väkivallan lisäksi. Hän myös piti veistä toisen miehen kaulalla. Häntä oli tämän jälkeen heitelty kivillä, lyöty lumiharjalla ja lyöty leukaan.

Kymmenien tuhansien korvaukset

Vuonna 1995 syntynyt Leuart Xhemajli tuomittiin tapon yrityksestä, törkeästä pahoinpitelystä, kahdesta perusmuotoisesta pahoinpitelystä, kahdesta laittomasta uhkauksesta sekä liikennerikoksista. Vanhastaan koeajalla ollut mies määrättiin yhteensä 5 vuoden 9 kuukauden vankeusrangaistukseen. Teossa käytetty veitsi määrättiin menetettäväksi valtiolle.

Uhreilleen mies määrättiin korvaamaan yhteensä yli 20 000 euroa, joista valtaosa tapon yrityksen kohteeksi joutuneelle, joka sai korvauksia kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta, pysyvästä kosmeettisesta haitasta, kärsimyksestä ja rikkoutuneista esineistä.

Mies oli aiemmin tuomittu kahdesta hätävarjelun liioitteluna tehdystä törkeästä pahoinpitelystä.

Tapauksessa tuomittiin joukko muita henkilöitä sakkoihin muun muassa pahoinpitelyistä. Lisäksi Xhemajlin lähisukulainen tuomittiin pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hän oli aiemmassa tapahtumassa puolustanut nuorta miestä tappelussa veitsellä.

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja