Mainos

Riihimäen Taidemuseon isä Pentti Wähäjärvi kuollut

Riihimäen Taidemuseon syntyyn vaikuttanut taidekauppias Pentti Wähäjärvi on kuollut. Hän menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen Helsingissä 87-vuotiaana.

Pentti Wähäjärvi toimi Helsingissä taidekauppiaana 1930-luvulta alkaen. Pitkän aktiiviuransa jälkeen hän lahjoitti yhdessä puolisonsa Tatjana Wähäjärven kanssa Riihimäen kaupungille erittäin laajan taide- ja antiikkikokoelman vuonna 1993.

Riihimäen kaupunki perusti seuraavana vuonna taidemuseon, jonka tehtäväksi tuli Wähäjärven kokoelman hoito. Taidemuseo avattiin Riihimäellä vuonna 1995.

Wähäjärven kokoelmassa on yli 2000 taideteosta ja antiikkiesinettä. Vanhimmat maalaukset ovat 1600-luvulta ja vanhimmat esineet Kiinasta ja Egyptistä. Kokoelmassa on runsaasti Keski-Euroopan taidetta ja esineistöä ja hyvin edustettuna Pohjoismaiden taide.

Suomalaista 1900-luvun taidetta kokoelmassa on eniten. Riihimäen Taidemuseo esittelee Pentti ja Tatjana Wähäjärven kokoelmaa kaikissa tiloissaan ensi vuoden aikana. Muistonäyttely avattaneen ensi tammikuun lopussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.