Mainos

Riihimäellä pääsi jätevettä talousveteen?

Riihimäen juomavedestä on löytynyt E.coli-bakteeria, minkä vuoksi talousvesi tulee nyt keittää.

Juoma- ja ruuanvalmistuvesi tulee nyt keittää Riihimäellä.

Riihimäellä epäillään, että talousveden sekaan on päässyt jätevettä. Tämän vuoksi juomavesi tai ruuanvalmistukseen käytettävä vesi tulisi keittää.

Erityisen tärkeää tämä on lasten, vanhusten tai muutoin heikkokuntoisten osalta. Vettä tulee keittää noin 2-3 minuutin ajan.

Riihimäen vedenottamon talousveden eilisessä valvontatutkimuksissa todettiin vedessä olevan pieni määrä suolistoperäistä E.coli-bakteeria.

Tulos on toistaiseksi varmistamaton, mutta antaa aihetta epäillä, että jätevettä on päässyt Herajoen vedenottamon toiseen kaivoon. Kaivo on jo eilen iltapäivällä poistettu käytöstä, mutta ulosteperäisiä taudinaiheuttajabakteereita saattaa edelleen olla verkostossa jonkin aikaa.

Kokko-Taipaleen alue kuuluu keittokehotusalueeseen. Keittokehotus ei ole voimassa alueella, jonka länsiraja on Uramontie ja eteläraja Kontiontie - Kokonkatu.

Mikäli vatsaoireita kuten ripulia, oksennusta tai vatsakipua esiintyy, asukkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen. Erityisen tärkeää yhteydenotto on elintarviketyöntekijöille sekä hoitotyössä oleville.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 03.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.