Mainos

Riemuvuotta viettävä kirkko juhlii pääsiäistä elämysnäytelmillä

Näyttävät ulkoilmanäytelmät pääsiäisen tapahtumista ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Vaikka Jeesuksen viimeisistä hetkistä riittääkin kiistelyä, näissä pääsiäisnäytelmissä kaikki tapahtuu vakaasti raamatun kertomusten mukaan.

Myös nykyajan hätä on esillä, kun piinaviikolla kirkko vetosi ylivelkaantuneiden aseman helpottamiseksi. Helsinkiläisen kirkon kahvilassa on näinä päivinä luettu ylivelkaantuneiden surullisia tarinoita. Kirkko vetosikin päättäjiin, jotta lamavuosien myötä toivottomiin velkoihin ajautuneita ihmisiä voitaisiin armahtaa.

Kirkko vietti riemuvuotensa kärsimysviikkoa enimmäkseen menneitä muistellen. Suuritöiset ulkoilmadraamat ovat nyt suosittuja, kuten Via Dolorosa Savonlinnassa. Olavinlinna on ollut Golgata jo koko kuluvan viikon tässä seurakunnan ja teatterin yhteisnäytelmässä, jonka on ohjannut Kimmo Lavaste.

Helsingissäkin Via Crucis vaelsi jälleen ja Jeesus kohtasi kohtalonsa myöhään elisiltana Senaatintorilla. Samanlaista mahtipontisuutta on tarjolla lähipäivinä myös ainakin Kotkassa, Lahdessa, Jyväskylässä ja Iisalmessa.

Ristin tie innosti Helsingissä tuhansia

Kristinuskon ydinkertomusta havainnollistava Via Crucis -pääsiäisvaellus kokosi Helsingin Senaatintorille eilen illalla lähes kymmenen tuhatta ihmistä.

Pääsiäisvaellus alkoi Kaisaniemestä noin kello 21.30 ja päättyi Senaatintorille. Via Crucis -pääsiäisvaelluksen osana nähtiin Helsingissä katuteatteriesitys, joka kuvasi Jeesuksen ristintietä. Lauri Otonkosken käsikirjoittaman näytelmän ohjasi Juha Hemanus. Näytelmäproduktiossa oli mukana yli sata henkeä, joista osa on Karjalaisen näyttämön ja Ilves-teatterin harrastajanäyttelijöitä, osa muita vapaaehtoisia. Tapahtuman musiikista vastasivat Cantores Minores- ja Crex Musicus-kuorot.

Via Crucis on ekumeeninen tapahtuma. Sen taustalla ovat Helsingin evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä, Helsingin kaupunki, Kirkkohallitus, katolinen Pyhän Henrikin seurakunta ja Helsingin ortodoksinen seurakunta. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna viidettä kertaa.
(MTV3-STT))

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.