Mainos

Riekkinen nuoremmalle syyte myös törkeästä veropetoksesta

Aivotutkija, dosentti Paavo Riekkinen nuoremmalle vaaditaan rangaistusta myös törkeästä veropetoksesta. Savo-Karjalan verovirasto on esittänyt vaatimuksen suullisessa valmisteluistunnossa Kuopion käräjäoikeudessa.

Verottajan mukaan Riekkinen vältti veroja lähes 700 000 markkaa vuosina 1994-97 laskuttaessaan yliopistoa valmistamistaan tutkimuslaitteista. Hän teki myös tutkimussopimuksia ohi yliopiston kirjanpidon ja ilmoitti verotuksessa tuloja apurahoina, vaikka kyseessä oli tutkimussopimus.

Talousrikossyyttäjä Jarmo Toivola oli aiemmin tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen väitetyistä verorikoksista sillä perusteella, että verottajalle ilmoittamatta jääneet varat olivat yliopiston varoja, jotka olisi saatu haltuun törkeillä kavalluksilla ja petoksilla. Aiemmassa valmisteluistunnossa huhtikuussa Riekkisen puolustus kuitenkin verottajan mukaan myönsi laskutuksen ja tutkimussopimusten olevan aitoja ja varojen kuuluvan hänelle itselleen. Sen vuoksi verottaja tuli mukaan oikeudenkäyntiin. Syyttäjä yhtyi nyt verottajan vaatimuksiin.

Riekkistä vaaditaan korvaamaan yhteensä 698 944 markkaa vältettyjä veroja. Syytetyn avustaja kiistää päämiehensä syyllistyneen verorikoksiin. Riekkinen on aiemmin maksanut takaisin yliopistolle noin 1,5 miljoonaa markkaa. Laajan jutun pääkäsittely alkaa käräjäoikeudessa maanantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.