Mainos

Rice: Irlannin kautta ei salaisia vankikuljetuksia

Rice kertoi asiasta Washingtonissa vierailleelle ulkoministerille Dermot Ahernille.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice on vakuuttanut Irlannille, ettei Yhdysvallat ole tehnyt salaisia vankikuljetuslentoja Irlannin alueella. Ranskan hallitus puolestaan ilmoitti perjantaina tutkivansa, ovatko CIA:n käytössä olleet lentokoneet tehneet välilaskuja maan lentokentille. Rice kertoi asiasta Washingtonissa vierailleelle ulkoministerille Dermot Ahernille.

Ahernin mukaan Rice vakuutti toistamiseen, ettei keskustiedustelupalvelu CIA ole käyttänyt salaisissa kuljetuksissaan Shannonin lentokenttää Irlannissa.

Ranskassa puolestaan Figaro-sanomalehti raportoi, että CIA:n käytössä ollut lentokone on tehnyt ainakin kaksi välilaskua Ranskan lentokentille vuonna 2002 ja 2005.

Yhdysvaltain Nato-suurlähettilään Victoria Nulandin mukaan että sotilasliiton päämajassa Brysselissä on keskusteltu CIA-lennoista.

- Asia ei kuitenkaan ole haitannut työskentelyämme, koska liittolaisemme ja erityisesti EU-liittolaisemme uskovat hallituksemme vastaavan heidän kysymyksiinsä, Nuland sanoo.

Rice vierailee ensi viikolla Euroopassa. Häneltä odotetaan tuolloin lisää vastauksia Euroopan maiden huoliin alueidensa mahdollisesta käytöstä salaisissa vankikuljetuksissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.