Mainos

Renny Harlin: Mannerheim-filmi vuoteen 2006

Elokuvaohjaaja Renny Harlin vierailee Suomessa kymmenen päivää. Harlin osallistuu F-1-veneiden julkkiskisaan ja lomailee Suomen saaristossa.

Ohjaaja Renny Harlin arvioi, että hänen Mannerheim-elokuvahankkeensa valmistuu aikaisintaan vuonna 2006. Harlin käy neuvotteluja useiden amerikkalaiskäsikirjoittajien kanssa tarkoituksenaan löytää sopiva tekijä hiomaan suomalaiskäsikirjoitusta kuvauskuntoon.

Näyttelijävalintojakaan ei voi tehdä ennen kuin lopullinen käsikirjoitus valmistuu.
-Hanke on kallis ja etenee askel kerrallaan, Harlin luonnehti saapuessaan tänään kymmenen päivän lomalle kotimaahansa. Kun sopiva käsikirjoittaja löytyy, faktojen ja draamallisen aineksen yhteensovituksessa menee arviolta vuosi. Mannerheim-filmin budjetiksi hän arvioi noin 60 miljoonaa dollaria eli 51 miljoonaa euroa.

Odotukset korkealla uudesta elokuvasta

Harlin on äskettäin saanut valmiiksi jännityselokuvansa Mindhunters, jonka pääosissa nähdään Val Kilmer, LL Cool J ja Christian Slater. Leffa kuvattiin nopeassa aikataulussa 50 päivän aikana, ja sen ensi-ilta ajoittuu ensi vuoden tammikuuhun.

-Mindhuntersin testinäytökset ovat sujuneet hyvin, ja tuotantoyhtiöllä on elokuvan suhteen toiveet korkealla, Harlin kertoo. Toimintafilmien ohjaamiseen erikoistunut suomalainen on hyvillään trillerin tekemisestä. Mindhunters ei Harlinin mukaan perustu pyssyjen paukkeeseen, vaan psykologiseen jännitteeseen roolihahmojen välillä.

Juhannus saariston helmassa

Yksin Suomeen saapunut Harlin osallistuu viikonvaihteessa Helsingissä julkkisten väliseen kilpavenemittelöön, joka järjestetään F1-veneiden MM-osakilpailun yhteydessä Hanasaaressa.

Perinteisesti Renny on juhannuksena lennellyt seurueineen juhannusfestivaaleilla eri puolilla Suomea. Kymmenvuotias traditio jää tänä vuonna pois ohjelmasta, ja aika sujuu huviloidessa itäisellä Suomenlahdella sekä Turun saaristossa.

Työmyyrä aloittaa seuraavan elokuvansa työstämisen jo muutaman viikon kuluttua, ja leffan kuvausvaihe alkaa kesän lopulla Euroopassa. Arvoituksellinen Harlin ei vielä paljasta elokuvan nimeä, juonta tai näyttelijöitä.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 13.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.