Remu Aaltonen voinnistaan: Ei tässä enää 16-vuotiaita olla

Rokkikukko Remu Aaltonen porskuttaa menemään, mutta vain aiempaa rauhallisemmin.

Muusikko Remu Aaltonen kävi perjantaina MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa kertomassa kuulumisiaan. Syksyllä Andalusian muistelot -albumin julkaissut artisti ehti lähetyksen jälkeen antaa haastattelun myös MTV3.fi:lle.

65-vuotias Hurriganes-legenda keikkailee yhä innokkaasti. Hän kuvailee keikkojen vauhdin ja meiningin vaihtelevan esimerkiksi yleisön iän mukaan. Remukaan ei kuitenkaan kiellä, etteikö meno olisi muuttunut rauhallisemmaksi.

– Kovempi puun pilkkominen on jäänyt veke, otetaan kaarteet vähän loivemmin ja iisimmin. Nyt on kuitenkin 2013, joten turha sitä enää on mitenkään raivotautisena vetää, se aika on mennyt.

Ikinuori muusikko kuitenkin nauraa, ettei hän ainakaan henkisesti huomaa omaa vanhenemistaan.

– No enhän mä vanhenemista huomaa, jos sen tajuaisin, niin olisin vähän viisaampi, Remu nauraa.

– Yksi päivä tosin katselin jotain cd-levyjä, että joku äänitys on tehty 50 vuotta sitten. Kyllä siinä vaiheessa pakostakin alkoi fundaamaan, että on siitä pitkä aika.

Elokuussa 2012 Remu loukkasi jalkansa auto-onnettomuudessa Kaarinassa. Muusikko kuvailee ulosajoa ja siitä toipumista pakolliseksi pysähtymiseksi.

– Joskus täytyy mennä vähän hitaasti, niin maisema näkyy paremmin. Välillä tulee pakollisia pysähtymisiä, ei niistä aina tarvitse olla merkkejä, kun yhtäkkiä tulee vain stand by, niin silloin mennään iisimmin, taiteilija filosofoi.

Remu on toipunut onnettomuudesta, vaikka tukeutuukin kävellessään keppiin. Porvoossa yksin asumista tilanne ei kuitenkaan haittaa. Pitää vain hyväksyä se tosiasia, että paraneminen tapahtuu aiempaa hitaammin.

– Ei tässä enää olla mitään 16-vuotiaita, muuten asiat kehittyisivät ja paranisivat eri malliin. Sen verran on tullut numeroita ja kilometrejä mittariin, että kaikki tapahtuu vähän hitaammin. Kyllä minä siellä yksin Porvoossa pärjään, seiniä pitkin mennään, Remu sanoo pilke silmäkulmassa.

Naista Remu ei kuitenkaan ole ehtinyt etsiä vierelleen elämään.

– En ole kilahtanut keneenkään sillä tavalla. Tässä on niin paljon kaikkea sähisemistä ja liian monta rautaa tulessa, että sellaiseen ei pysty keskittymään.

Remu Aaltonen vieraili perjantaiaamuna Huomenta Suomen lähetyksessä, katso video:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja