Mainos

Remontoitavan rakennuksen seinästä löytyi piilotettu viesti vuosikymmenten takaa

Purkutöiden yhteydessä voi joskus löytyä melkoisia yllätyksiä. Keväällä tällainen tilanne koettiin Nuutajärven kartanon remontissa, kun vanhasta arvotalosta löytyi kokonainen salahuone

Nyt Tampereelta on löytynyt mielenkiintoinen tuulahdus vuosikymmenten takaa rakennuksen korjaustöissä. Kyseessä oli ihan aito vodkapulloon suljettu pulloposti. 1970-luvulta peräisin olevalla paperilappuselle oli kirjoitettu: "Onnen poika joka tämän löydät".

Työnjohtaja Jere Häkkinen kertoo löydöstä MTV Uutisille.

– Aliurakoitsijan työntekijä oli purkamassa parvekeseinistä panelointeja sekä vanhoja villoja pois. Purkujätteet nosteltiin parvekkeelta saksilavanostimelle ja sieltä se sitten pilkotti pullo villojen seasta.

Häkkisen mukaan oli lähellä, että koko pullo olisi jäänyt huomaamatta.

– Pullo oli ilmeisesti piilotettu villojen sekaan siten, että se ei ollut heti näkyvillä kun tuulensuojalevyn poisti.

Allekirjoittaja ilahtui

Pullopostin päiväys on 14.2.1975, eli se on yli neljän vuosikymmenen takaa. Viestin toinen allekirjoittaja oli Paavo Jokipii, joka saatiin tavoitettua löydön tiimoilta.

– Kovasti hän oli yllättynyt asiasta, mutta ilahtunut. Hän muisti kyllä vielä kyseisen työmaan, vaikka jokunen vuosi olikin viestin piilottamisesta vierähtänyt, Häkkinen kertoo.

Häkkisen mukaan rakennusmiesten jättämiä merkkejä tulee purkutöiden yhteydessä silloin tällöin vastaan.

– Aiemmin itselleni on tullut vastaan lähinnä rakenteisiin kirjoitettuja viestejä, kuten nimikirjaimia ja päivämääriä. Ei ole aiemmin tullut vastaan edes ihmisen koko nimeä. Nyt olikin helppoa selvittää viestin jättäneen yhteystiedot, kun se oli signeerattu koko nimellä.

– Joistain vanhoista rakennuksista on tullut remontin yhteydessä vastaan tyhjiä pulloja, mutta viestejä niissä ei ole ollut.

Häkkinen kertoo, että pulloon saatetaan laittaa uusi viesti vanhan kaveriksi, jonka jälkeen se piilotettaisiin taas johonkin sopivaan paikkaan.

– Näin joillain tulevaisuuden remontoijilla olisi mahdollisuus löytää se. Katsotaan mitä keksitään, Häkkinen pohtii.

Alla olevalla videolla kerrotaan Nuutajärven kartanosta löytyneestä salahuoneesta:  

3:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.