Pulloposti yli 30 vuoden takaa yllätti rakennusmiehet: Tunnetko 80-luvulla kirvesmiehen töitä Lohjalla tehnyttä Seppoa?

Rakennusmiehet saattavat monesti kohdata purku- ja kunnostustöiden yhteydessä ikäviä yllätyksiä. Nyt Lohjalla sijaitsevan kunnostusurakan kanssa kävi kuitenkin päinvastaisesti.

– Yleensä tosiaan tulee vastaan ikäviä yllätyksiä, kun tehdään purkutöitä, mutta nyt yllätys olikin hauska, rakennusmestari Petri Lehtiranta kertoo.

Lehtirannan firma on kunnostamassa Lohjalla sijaitsevaa entiselle tilalle kuulunutta rakennusta, kun sen lattian alta löytyi hieman erikoisempi pulloposti.

Alkon korkilla varustetun pullo sisällä oli kirje ilmeisesti taloa aiemmin kunnostaneelta kirvesmieheltä.

– Tämän talon kirvestyöt remontoi Seppo Saarela Karnaisista. Työ alkoi syksyllä 1988 ja tulee valmiiksi herra ties koska? Piipun ja takan teko kesti yli 2 kuukautta. Nyt olen tehnyt lattioita pari päivää, yli puolet on tehty. Ulkona sataa vettä. 15.1.1989 kello 18.10, Seppo Saarelan allekirjoittamassa kirjeessä lukee.

Lehtirannan mielestä idea viestistä on todella hauska, eikä hänelle ole koskaan ennen tullut vastaavaa vastaan.

– Voin kuvitella, miten hän, Seppo, on sateisena päivänä tehnyt sisällä töitä ja nauttinut siinä samalla eväitä pullosta ja kirjoittanut kirjeen, hän naureskelee.

– Alkon korkki siinä oli, mutta onhan pullossa voinut olla vaikka mehua. Toivon ainakin niin, sillä todella hyvännäköistä työtä hän on tehnyt.

Nyt Lehtiranta toivoo, että hän löytäisi kirjeen kirjoittaneen kirvesmiehen.

– Olisi kiva saada selvyys siihen, että kuka Seppo oli ja millaista talon remontoiminen on tuolloin 30 vuotta sitten ollut. Viestin voisi viedä hänelle itselleen vaikka muistoksi, Lehtiranta pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja