Mainos

Rekoille avautuu tilapäisparkki Vaalimaalla

Liikenne rajalle on ollut melko hiljaista joulun jälkeen, mutta tilanne voi kuitenkin muuttua hetkessä.

Vaalimaalla avautuu huomenna tilapäinen parkkialue Venäjälle suuntaaville rekoille. Paikka sijaitsee aivan Vaalimaan raja-aseman kyljessä, ja sille mahtuu parisataa autoa.

Alueen omistaa Virojoen kunta. Se on alun perin tehty pysäköintialueeksi myymälöille, joita alueelle on suunniteltu. Rekkojen tilapäisparkiksi paikka muuntuu melko vähällä työllä. Alueen valaisinpylväitä suojataan kolhuilta ja liikenteenjakajien reunoja tasataan murskeella, jotta rekkojen on helpompi ajaa niiden yli.

Liikenne rajalle on ollut melko hiljaista joulun jälkeen. Eilisen liikenteen seurantatiedon perusteella uudenvuoden ruuhka voisi jäädä odotettua pienemmäksi. Tilanne voi kuitenkin muuttua hetkessä.

- Jos Venäjältä saapuu Suomeen paljon raskasta kalustoa, se on parin vuorokauden kuluttua menossa takaisin itärajan taakse. Nyt satamissa olevan ajoneuvomäärän perusteella ei ruuhkaa vielä olisi näkyvissä, kertoi komisario Mika Kuitunen Haminan poliisista.

Haminan poliisi on varautunut ruuhkiin lisäämällä väkeä liikenteenohjaukseen. Apuun voidaan tarvittaessa saada myös liikkuva poliisi ja rajavartiosto.

Poliisi joutui jo ennen joulua turvautumaan erityisjärjestelyihin, jotta rekkajonon pää ei ylettyisi Haminaan saakka. Moottoritielle perustettiin tilapäinen rekkaparkki Hamina-Lappeenranta-tien liittymän ja Kotkan välille.

Itään päin menevät rekkajonot olivat pisimmillään aatonaattona, jolloin autoletka kiemurteli 60 kilometrin päähän Vaalimaan raja-asemalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.